Češky procestovaly svět a natočily jedinečné video. Tančí u tyče v metru, v horách nebo pod mostem

VIDEO V ČLÁNKU. Nejlepší české tanečnice pole dance procestovaly během loňských prázdnin kus světa. Zároveň si vyzkoušely, jak vypadá tento tanec kombinovaný s akrobatickými triky pod širým nebem. Z výletu vznikl neobvyklý dokument Just for Pole, který chce zdůraznit, že pole dance není jen sport, ale životní styl. První diváci ho uvidí v neděli večer v pražském Divadle Rokoko.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Just for Pole. Premiéra neobvyklého dokumentu o pole dance rozhýbe diváky v pražském Rokoku

Just for Pole. Premiéra neobvyklého dokumentu o pole dance rozhýbe diváky v pražském Rokoku | Foto: Creative Works

„Představte si šest pole dancerek. Každé dáte zatančit stejnou choreografii a každá to zatančí jinak. To je podle mě hrozně důležité si v tom najít. Pokud tohle člověk má, tak dosáhl největšího úspěchu,“ říká jedna z tanečnic Michaela Koudelková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dokument Just for Pole. Premiéra o pole dance rozhýbe diváky v pražském Rokoku. Téma pro Evu Rajlichovou

Film natočili Tamara Šumberová a Ondřej Havlík. Autorská i partnerská dvojice má bohaté zkušenosti z natáčení z profesionálních soutěží v pole sport. „Celý život se věnuji skateboardingu a takovéto věci jsou v tomto světě běžné. Tak jsem zkusil něco v tomto stylu natočit v pole dance,“ vysvětluje Havlík.

„Je to něco nového, co se v pole dance vůbec nedělá. Maximálně fotky, ale videa z venkovního prostředí moc nejsou. Chtěli jsme udělat něco originálního, něco jako street pole dance,“ dodává Šumberová.

Během natáčení se tak tanečnice i filmaři podívali do Vídně, Chorvatska a Itálie. Natáčeli na břehu moře, v horách i v metru. „Tyč měla jednou asi padesát stupňů, nedala se v podstatě chytit. Nebo šíleně foukalo a člověk se na ni skoro neudržel,“ vzpomíná Šumberová, která ve filmu také tančí.

Just for Pole. Premiéra neobvyklého dokumentu o pole dance rozhýbe diváky v pražském Rokoku | Foto: Creative Works

Hlavní slovo při výběru protagonistek měl ale Havlík. „Pole dancové soutěže natáčíme už několik let, proto už mám přehled, že vidím kdo jak na tom je. Byla tam i kritéria, že jsme chtěli, aby holky nebyly moc princezny,“ přibližuje Havlík.

Aby si náročné kousky tanečnic zarámované atraktivním prostředím užili i další diváci, chtějí tvůrci dokumentu Just for Pole přihlásit na letošní Mezinárodní festival dokumentárních filmů v Jihlavě.

Eva Rajlichová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme