Čínsko-český seriál Poslední vízum odvypráví příběh čínského Oskara Schindlera

V Praze se začal natáčet zatím největší čínsko-český koprodukční projekt. V osmidílném seriálu Poslední vízum se vedle hvězd čínského filmu objeví i čeští a slovenští herci. Mezi nimi třeba Jan Révai, Natalia Germani nebo Otakar Brousek. Ti si zahrají evropské židy i nacistické oficíry. Právě vznikající seriál totiž vypráví skutečný příběh muže, kterému se přezdívá čínský Oskar Schindler.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V čínsko-českém seriálu Poslední vízum si zahraje mimo jiné také Jan Révai

V čínsko-českém seriálu Poslední vízum si zahraje mimo jiné také Jan Révai | Zdroj: ČTK

Schindlerův seznam, film Stevena Spielberga získal dlouhou řadu ocenění a stal se jedním z kultovních snímků světové kinematografie. Příběh podobný tomu Shnidlerovu mají i Číňané.

Koprodukční seriál Poslední vízum bude o čínském velvyslanci v Rakousku, který zachránil tisíce Židů. Jak říká režisér seriálu Hua Quing, jeho příběh se k divákům podrobně dostává až teď.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Praze se začal natáčet seriál Poslední vízum. Odvypráví příběh čínského Oskara Schindlera

„Původně to nebyla osobnost, která by byla jakkoliv známá. Zachránil spoustu Židů, zhruba tři tisíce, což je mnohem víc než v Evropě známý Oskar Schindler,“ uvedl režisér.

Osm více než dvouhodinových dílů se bude točit v Praze, v Liberci a v Plzni. I proto si tvůrci vybrali přes 30 českých herců a hereček. Svou první velkou hereckou příležitost tu dostala i modelka Kateřina Sokolová.

„Evidentně jsem pana režiséra přesvědčila, takže z toho mám obrovskou radost a strašně se na to těším. Moje role se jmenuje Rebeka, je to jedna z hlavních ženských rolí. Rebeka je taková žena činu, je rázná a určitě se mi její osobnost líbí,“ popsala Sokolová.

Po boku Kateřiny Sokolové se představí taky slovenská herečka Natalia Germani nebo Jan Révai. Jeho role už bude o poznání zápornější.

„Hraju tam největšího záporáka, a to SS führera Hanse, který sleduje hlavní postavy, jak se tam mění, a hlavně toho konzula, diplomata, který vydává víza a má na něj podezření. Pro mě je to trošku takový Christopher Waltz z Hanebných panchartů,“ řekl Révai.

Seriál Poslední vízum se bude natáčet 130 dní a už od poloviny roku 2016 by se měl objevit na obrazovkách dvou čínských televizních stanic. Jedná se ale o tom, aby ho měli možnost vidět i čeští diváci.

Klára Vičíková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme