Dlouhé fronty před ruskými kiny. Velkofilm Viking viděly za dva dny téměř dva miliony lidí

Ruský historický velkofilm Viking trhá rekordy návštěvnosti. Výpravný epos viděly za první dva dny promítání téměř dva miliony lidí. Film se tak zařadil na první místo návštěvnosti v posledních letech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruský prezident Vladimir Putin si prohlíží meč během setkání s tvůrci filmu Viking

Ruský prezident Vladimir Putin si prohlíží meč během setkání s tvůrci filmu Viking | Zdroj: Reuters

Velkofilm Viking vydělal za první den promítání v přepočtu asi 50 milionů korun. Lístky si koupilo 1,5 milionu lidí.

Od Vladivostoku až po Kaliningrad jsou kinosály zaplněné do posledního místa. Ve foyer se pak diváci mohou setkat se živými ukázkami bojového umění Vikingů.

Film se připravoval a natáčel šest let. Režie se chopil Andrej Kravčuk, který má na svém kontě například úspěšný film Italjaněc.

Když po smrti Svjatoslava I. vypukla občanská válka, začali Svjatoslavovi dva synové Yaropolk a Oleg válčit o území. Yaropolk souboj vyhraje a rozhodne se dobýt i Novgorod, kde panuje kníže Vladimír. Ten je vyhnán do exilu. Ve Švédsku dá Vladimír dohromady novou armádu ze švédských vikingů a rozhodne se znovu převzít vládu na Novgorodě a celé velmoci.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme