Do kin vstupuje Revenant Zmrtvýchvstání. Po Zlatých glóbech doufá i v Oscara

Leonardo DiCaprio v novém filmu Revenant Zmrtvýchvstání balancuje na pokraji smrti. Zahrál si v něm lovce uprostřed zasněžené americké Dakoty 19. století. Do amerických kin film během víkendu přilákal 40 milionů diváků. Ode dneška se promítá i v Česku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Leonardo DiCaprio v Revenant

Leonardo DiCaprio v Revenant | Foto: 20th Century Fox

Už trailer k filmu sliboval temnou podívanou. V hlubokém lese hustě prší a lovce Hugha Glasse napadne medvěd a vážně ho zraní.

Očekávání velkolepého zážitku ještě umocnily tři Zlaté glóby, které film před pár dny získal. Jeden z nich patřil i Leonardu DiCapriovi.

Spekuluje se o tom, že by snímek Revenant Zmrtvýchvstání herci mohl přinést i Oscara. Nominovaný byl už čtyřikrát, na slavnou sošku ale teprve čeká.

Akademie odhalí nominace na Oscara. Mezi favority jsou i Hvězdné války

Číst článek

Režisér Alejandro González Iňárritu jich doma naopak má už několik. Podle Táni Zabloudilové z Radia Wave by film mohl zabodovat i díky kameramanovi.

„Je tam krásným způsobem nasnímaná divoká kanadská a jihoamerická příroda, která hraje Severní Dakotu a Montanu, tyhle americké státy. Záběry jsou prostě krása,“ popsala.

Do českých kin film Revenant Zmrtvýchvstání vstupuje už dnes.

Klára Vičíková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme