Do Karlových Varů přijel Nikita Michalkov

Karlovy Vary přivítaly další filmovou osobnost. Přijel ruský režisér Nikita Michalkov, který českému publiku představí svůj nejnovější film Unaveni sluncem 2.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nikita Michalkov - Unaveni sluncem 2: Exodus

Nikita Michalkov - Unaveni sluncem 2: Exodus | Foto: MFF KV

Volné pokračování oscarového snímku Unaveni sluncem z 90. let je nejdražším filmem v historii Ruska. Mnohé z postav se vrací a ta hlavní, velitel Kotov, se z úděsného snu o Stalinovi probouzí do války.

Kotova si zahrál sám režisér a tentokrát si i sám napsal scénář. Příběh tvoří pouhý zlomek tragicky pojednané počáteční fáze druhé světové války, ve které převládal chaos a zbytečné ztráty na životech.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nikita Michalkov o svém filmu Unaveni sluncem 2

„Je úplně něco jiného bojovat na cizím nebo na vlastním územím. Na cizí půdě jsou také mrtví a ranění a zoufalé rodiny. Ale to je něco úplně jiného. Válka ve vlastní zemi znamená, že bojuje úplně všechno. I mateřské mléko, nebe, lesy, cesty. A právě tyto hrůzy jsem chtěl ve svém filmu ukázat především,“ řekl slavný režisér.

Ruské noviny film nepřijaly příliš přívětivě a ani Rusové se na něj do kina nehrnou. Cena lístku na Unaveni sluncem 2 je totiž úměrná ceně filmu a tak si většina Rusů raději počká, až bude v televizi.

Igor Maňour, Martina Hanáčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme