Do kin míří druhý díl filmu Anděl Páně. Podle režiséra zároveň i poslední

Anděl Petronel a čert Uriáš budou zase na filmových plátnech provádět neplechu. Novou zimní pohádku Anděl Páně 2 režiséra Jiřího Stracha od čtvrtka uvádí česká kina. V druhém díle oblíbeného filmu hrají hlavní role opět Ivan Trojan a Jiří Dvořák.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Z natáčení pohádky Anděl Páně 2

Z natáčení pohádky Anděl Páně 2 | Foto: Česká televize, Jiří Strach

Známá dvojka anděl Petronel a čert Uriáš tentokrát musí na zemi za trest najít jablko ze stromu poznání, což není jednoduchý úkol. Na zemi ale zrovna naděluje Mikuláš - jeden takový chodí městem sám a chybí mu právě čert s andělem.

Do hlavních rolí čerta a anděla se vrací Jiří Dvořák s Ivanem Trojanem. Zahrát anděla Petronela byla přitom podle jeho představitele fyzická dřina - postava totiž neustále běhá. „Byly to desítky kilometrů. To, co budou mít diváci možnost vidět, je jenom zlomek,“ říká Ivan Trojan. Pochvaluje si ale výsledek. „Jirka Strach věděl, že to musíme udělat minimálně stejně dobře jako jedničku, takže to bylo obrazově udělané jako hollywoodský film,“ popisuje.

Nového Anděla Páně viděli první diváci. Natočit dvojku chtělo hodně odvahy, přiznal režisér

Číst článek

Druhý díl Anděla Páně měl původně vzniknout už dva roky po prvním filmu. Dlouhou dobu ale tvůrci nemohli najít námět. Nová zimní pohádka tak nakonec přichází až po jedenácti letech. Podle režiséra Jiřího Stracha vyžadovalo natočení druhého dílu i kus odvahy. „Zoufale jsem nechtěl jedničce podrazit nohy nějakou blbou dvojkou. Takže jsme čekali mnoho let, až se objeví nápad, který dvojku utáhne, a já budu věřit, že se má šanci stát důstojným mladším brachem jedničky,“ říká režisér filmu.

Vedle tváří známých z prvního dílu Anděla páně na diváky čeká třeba Bolek Polívka, Vica Kerekes nebo Vojtěch Dyk. To, že by se na plátna kin někdy dostal i třetí díl, režisér ale v podstatě vylučuje. „Ivan Trojan kdysi řekl, že Anděl Páně trojka by byl za jediného předpokladu - že by do kin přišlo milion lidí, což se při dnešní návštěvnosti nikdy nestane,“ říká Strach. „Takže se domnívám, že na 99,9 procenta je Anděl Páně 2 posledním dílem, protože v nejlepším je potřeba skončit,“ dodává.

Ve čtvrtek česká kina uvedou i film Kameny bolesti, který natočila francouzská režisérka Nicole Garciaová a do hlavní role obsadila oscarovou herečku Marion Cotillardovou. Film popisuje příběh ženy, která se bouří proti konvencím a nebojí se vlastní touhy, i když ji lidé včetně rodiny považují za šílenou. Kromě romantického příběhu se snímek vrací i k historickým událostem - třeba k indočínské válce.

Kateřina Svátková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme