Do kin přichází další pokračování ságy o boxerovi Rockym. Znovu ho hraje Sylvester Stallone

Rocky je znovu na scéně. Do českých kin přichází sedmý film slavné boxerské ságy se Sylvestrem Stallonem v hlavní roli. Jmenuje se Creed a Rocky Balboa v něm tentokrát předává své boxerské umění jako trenér.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sylvester Stallone

Sylvester Stallone | Foto: Nicolas Genin, Licence Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic

Adonis je synem slavného boxera Apolla Creeda. Otce nikdy nepoznal, protože ten zemřel ještě před jeho narozením. I tak je ale Adonis boxerem tělem i duší. Proto chce, aby ho trénoval právě Rocky Balboa. Creedův odvěký rival i přítel.

Oblíbená boxerská řada s Rockym začala v roce 1976 filmem Rocky. Tradice boxerských filmů je sice v Hollywoodu mnohem starší, s Rockym ale přichází jejich nová éra.

„Rocky do toho částečně zamíchal realitu, takovou jinou realitu, než měly původní boxerské filmy. Přidal tam barvu, charismatického interpreta, zajímavější prvky a režijní postupy,“ říká filmový publicista Josef Vomáčka.

Creed je už sedmým filmem této řady. Vedle Sylvestra Stallona se tu v hlavní roli objevuje známý seriálový herec Michael B. Jordan.

Stallonovi bude příští rok sedmdesát. Jak říká filmový kritik a publicista Jan Foll, do sedmičky se pustil až po velkém přemlouvání:

„Sylvestra Stallona na tom filmu zaujalo to, že to není čistokrevné pokračování, ale že on je tam spíše za trenéra a předává štafetu mladé generaci.“

Creed režíroval Ryan Coogler. Se Stallonem a Jordanem tu hrají například Tessa Thompsonová, Ritchie Coster nebo Wood Harris.

Tomáš Pilát, Marek Blaho Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme