Do kin přichází Michálkův Pohádkář. V hlavních rolích září Jiří Macháček a Anna Geislerová

Do kin se dnes dostává Pohádkář. V hlavních rolích nového filmu Vladimíra Michálka se představí Jiří Macháček, Anna Geislerová a Eva Herzigová. Předlohou filmu se stala stejnojmenná kniha Barbory Nesvadbové.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Michálek, režisér

Vladimír Michálek, režisér | Foto: Šárka Ševčíková | Zdroj: Český rozhlas

Jiří Macháček alias Mára se zmítá mezi dvěma ženami. Obě postupně zatahuje do svých problémů, především s penězi. Jde po něm policie a nakonec je dokonce odsouzen.

„Ta role mi blízká nebyla. Člověk, který je neustále v dluzích a nemůže se rozhodnout, s kterou ženou bude žít a kterou opustí a není schopen ani jednoho, to jsem si říkal, že tohle bych v reálném životě nechtěl.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Nový film Pohádkář Vladimíra Michálka představuje Klára Fleyberková

Jednou z těch žen je Dana. Právnička, která má s Márou dítě a taky ho zastupuje u častých soudů. Hraje ji Anna Geislerová.

„Tenhle typ postav obvykle nehrávám, protože to je silná, racionální až tvrdá žena. Já obvykle inklinuji k nevyrovnanějším typům. Já ji určitým způsobem vnímám i jako zápornou postavu a tohle mě hrozně bavilo.“

Manželský nebo obecně milostný trojúhelník se v knihách i ve filmech vyskytuje poměrně často. Režisér Vladimír Michálek se snažil zpracovat ho divácky zajímavě. Měl se přitom kde inspirovat, lidí, kteří žijí podobným způsobem, prý zná spoustu.

„Půlku národa. Myslím, že se to týká hodně lidí v téhle zemi a vůbec po světě."

V dalších rolích se v Pohádkáři objevují Eva Herzigová, Matěj Hádek, Gabriela Míčová, Mariana Kroftová nebo Anna Linhartová. Autorem hudby k filmu je frontman skupin J. A. R. a Monkey Business Roman Holý.

Tomáš Pilát, Klára Vičíková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme