Dokument Katka boduje u karlovarských diváků

V divácké soutěži na filmovém festivalu v Karlových Varech bodují české filmy. Zatím si největší přízeň publika získala komedie Jiřího Vejdělka Ženy v pokušení a také dokumentární film Heleny Třeštíkové Katka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Helena Třeštíková na projekci svého dokumentu Katka.jpg

Helena Třeštíková na projekci svého dokumentu Katka.jpg | Zdroj: ČTK

Producent společnosti Negativ Pavel Strnad Radiožurnálu řekl, že Katka, která už získala Velkou cenu na festivalu evropských filmů a v Karlových Varech je v soutěžní sekci dokumentů, se teď rozjede na další festivaly do zahraničí.

Pavel Strnad nyní ale chystá další projekty a jedním z nich bude film 'Paměť mojí babičce.' Pro oceněný scénář Ireny Hejdové už hledá režiséra.

„V tuhle chvíli Irena dopsala asi šestou verzi scénáře a začínáme oslovovat režiséry. Až budeme mít toho správného, může se řešit obsazení filmu. Protože film se z větší části odehrává v Ulánbátaru, bude vyžadovat obsazení mongolskými herci. Je to pro nás trochu dobrodružství,“ řekl Strnad.

Irena Hejdová dostala na filmovém festivalu v Cannes za tento scénář zvláštní uznání na mezinárodním workshopu určeném pro scénáristy ze střední a východní Evropy.

Igor Maňour, Lucie Husárová 1 Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme