Film Heleny Třeštíkové Katka už vidělo sto tisíc diváků

Film Heleny Třeštíkové Katka už vidělo sto tisíc diváků. Na festivalu v Karlových Varech snímek soutěží v sekci dokumentů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Helena Třeštíková na projekci svého dokumentu Katka.jpg

Helena Třeštíková na projekci svého dokumentu Katka.jpg | Zdroj: ČTK

Režisérka filmu Helena Třeštíková a producent Pavel Strnad předali vylosované divačce Monice cenu přímo při slavnostní projekci v kině Čas.

Katka je zatím druhým českým dokumentem, který vidělo více než sto tisíc lidí. Zatím si takovou diváckou přízeň získal pouze dokument Občan Havel. Třeštíková Radiožurnálu řekla, že původní odhady tvůrců o počtu návštěvníků byly mnohem nižší:

Přehrát

00:00 / 00:00

Třeštíková Katka v soutěži.mp3

„My jsme se sázeli s kolegy když byla premiéra, kolik diváků by do zahájení karlovarského festivalu film mohl mít. Ty typy byly 6 tisíc, osm tisíc a největší optimista řekl 20 tisíc. 100 tisíc je úplně úžasný.“

Osudy narkomanky Katky sledovala Třeštíková 14 let. Teď pracuje především na nejdelším časosběrném dokumentu ve své kariéře, který začala natáčet před 36 lety. Hotový by měl být koncem příštího roku.

Lucie Husárová 1, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme