Film Únos trhá na Slovensku rekordy. Pokořil i Jakubiskovu Bathory

Film o únosu syna bývalého slovenského prezidenta Michala Kováče je divácky nejúspěšnějším slovenským filmem. Za první dva týdny přilákal Únos do kin přes 152 tisíc lidí. Předstihl tak i dosavadní rekordmany, jako byla třeba Bathory Juraje Jakubiska nebo československá romantická komedie Všechno nebo nic.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Snímek z filmu Únos

Snímek z filmu Únos | Foto: Continental

Větší kina, multiplexy, nabízejí film Únos od režisérky Mariany Čengel Solčanské několikrát denně. A přestože v programu najdete i divácky oblíbeného komiksové série nebo čerstvě Oscary oceněné snímky, nejvíc lidí vychází ze sálu, kde se promítal právě Únos.

Málokdo z diváků jde ale na film pouze jako na akční thriller. Všichni chtějí vidět, jak se události v devadesátých letech skutečně staly, přestože film předkládá pouze jednu z možných verzí, ve které za únosem Michala Kováče mladšího stojí slovenská tajná služba, stejně jako za vraždou s událostí spojenou. A to vše pod záštitou Vladimíra Mečiara.

Tehdejší premiér vyhlásil na vyšetřování případu před devatenácti lety amnestie. Diváci ale věří, že film může současnou situaci změnit a politici amnestie zruší.

Film Únos na plátna českých kin zamíří nejdříve v létě a to na mezinárodní filmový festival v Karlových Varech.

Pavlína Nečásková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme