Filmový festival v Cannes otevřel Allenův snímek Café Society, divákům se líbil

Americký režisér Woody Allen si znovu získal srdce filmových fanoušků. Jeho snímek Café Society, který zahájil filmový festival v Cannes, se líbil. Diváci odcházeli z projekce nadšení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva herečka Blake Lively, režisér Woody Allen a herečka Kristen Stewart

Zleva herečka Blake Lively, režisér Woody Allen a herečka Kristen Stewart | Zdroj: Reuters

Na červeném koberci působil Woody Allen uvolněně, ochotně pózoval fotografům, a pokud mu to bylo nepříjemné, tak to na sobě nedal znát. Jeho snímek Café society, vyprávějící o Hollywoodu třicátých let, se líbil.

Čtyřicetiletá učitelka z Avignonu si myslí, že film je velmi dobrý, plný šarmu a jemné poezie. Podle ní také snímku pomohlo dobré herecké obsazení. Hodnocení je podle ní jednoduché - je to prostě výborný Woody Allen.

Třicetiletá Jullietta z Nice tvrdí, že film je sice trochu upovídaný, ale jinak zajímavý. Je hezký zejména esteticky a má dobré herecké obsazení. Kirsten Stewartová ve své roli obstála, podle Julietty je to určitě vhodný film pro úvod festivalu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Filmový festival v Cannes otevřel Allenův film Café Society. Divákům se podle zpravodaje Jana Šmída líbil

Filmový svátek, který potrvá do 22. května, představí v hlavní soutěži 21 snímků. Devítičlenné porotě předsedá režisér George Miller. Členy poroty jsou například zpěvačka a herečka Vanessa Paradisová nebo herci Kirsten Dunstová, Mads Mikkelsen či Donald Sutherland.

Mezi soutěžními snímky je například Julieta španělského režiséra Pedra Almodóvara, The Last Face amerického tvůrce a zároveň herce Seana Penna nebo La Fille inconnue belgických bratrů Jeana-Pierra a Luca Dardenneových.

V hlavní kategorii se představí i snímek vzniklý v česko-francouzské koprodukci. Film Personal Shopper je od francouzského režiséra Oliviera Assayase.

V sekci Cannes Classics budou mít zájemci příležitost zhlédnout digitálně restaurovaný český scifi film z roku 1963 Ikarie XB 1. Český film bude zastoupen také v nezávislé sekci La Quinzaine des Réalisateurs, kde bude promítán animovaný snímek Jana Sasky Happy End.

Devítičlenné porotě předsedá režisér George Miller (čtvrtý zprava) | Foto: Reuters

Návštěvníci festivalu se také mohou podívat na zrestaurovanou verzi francouzsko-britsko-amerického filmu Valmont, který natočil před více než čtvrt stoletím Miloš Forman.

Očekává se, že filmovou přehlídku navštíví na 200 tisíc diváků.

Festival byl zahájen. V úvodu vystoupil známý komik Laurent Lafitte | Foto: Reuters

MFF Cannes - počty promítaných a soutěžních filmů | Foto: Český rozhlas

Jan Šmíd Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme