Gangster Ka inspirovaný Krejčířem se vrací do kin. Druhý film se odehrává v JAR

Gangster Ka neboli Káčko se ve filmovém pokračování stěhuje. Potom, co utekl policii, prchá nejdřív na Seychely, kde rozjíždí byznys s toaletním papírem, a potom do Jihoafrické republiky. Taková je výchozí situace filmu Gangster Ka: Afričan. Navazuje na první část příběhu, která vstoupila do kin před dvěma měsíci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hynek Čermák, herec

Hynek Čermák, herec | Foto: Šárka Ševčíková | Zdroj: Český rozhlas

Postava gangstera zvaného Káčko je inspirovaná Radovanem Krejčířem.

„Když zjistil, že se chystáme natočit snímek inspirovaný událostmi okolo něj, když se to provalilo ven, tak nás kontaktoval. Nikoli on sám, ale přes právníky. Došlo k setkání právnických stran a myslím, že to nikam nedospělo,“ řekl režisér Jan Pachl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Druhá část filmu inspirovaného Radovanem Krejčířem přichází do kin. Co od ní mohou diváci čekat, shrnuli Tomáš Pilát a Marek Blaho

Velká část filmu Gangster Ka: Afričan se natáčela v Jihoafrické republice. Tvůrci chtěli zachytit autentické prostředí Krejčířova exilu.

„Měli jsme tam lokální doprovod, i když oni sami nevěděli, co jedeme dělat. Hodně jsme to tajili. Celou dobu si mysleli, že točíme dokumentární film o JAR. Jen se podivovali, proč se tolik zajímáme o tu postavu.“

Režisér Pachl získal v Jihoafrické republice zkušenosti, které se pak snažil do filmu přenést.

„Neuvěřitelně civilizovaná země na jedné straně, na druhé jedna z největších korupcí na světě. Když jsem tam byl, mohl jsem si dotvořit obrázek toho, jak tam Krejčíř mohl dosáhnout takového vrcholu,“ dodal.

Film končí zatčením Káčka a jeho postavením před jihoafrický soud. Hlavní roli hraje Hynek Čermák. Vedle něj se objevují například Predrag Bjelac, Filip Čapka nebo Vlastina Svátková.

Tomáš Pilát, Marek Blaho Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme