Harvey Keitel ve Varech představil film Mládí. Hrát v něm byla pocta, řekl

Film Mládí přijel na filmový festival do Karlových Varů představit americký herec Harvey Keitel. Ve snímku hraje muže na sklonku života, který společně se svým přítelem rozjímá o mladých letech a nahých ženských tělech. Snímek Mládí předchází v Karlových Varech skvělá pověst. Diváci ho zatím hodnotí jako nejlepší ze všech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Harvey Keitel během 50. Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary

Harvey Keitel během 50. Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary | Foto: Filip Jandourek

Na promítání stáli lidé před Velkým sálem hotelu Thermal dlouhou frontu. Fanynka, která v ní byla mezi prvními, přiznala, že už čeká dvě a půl hodiny. „Harvey je srdeční záležitost,“ poznamenala.

Hned na to začala vyjmenovávat všechny své oblíbené filmy s Harveym Keitelem, třeba Pulp Fiction nebo Gaunery. Čekání se jí nakonec vyplatilo.

Přehrát

00:00 / 00:00

O filmu Mládí a Harveym Keitelovi, který ho přijel představit na MFF do Karlových Varů, natáčela redaktorka Petra Novotná

Americký herec byl v Karlových Varech už po druhé. Poprvé Mezinárodní filmový festival navštívil před 11 lety. Ví to přesně, protože tehdy jeho manželka čekala jejich syna. A nyní jedenáctiletý chlapec teď svého otce v Karlových Varech doprovází.

Harvey Keitel řekl, že o úspěchu filmu Mládí režiséra Paola Sorrentina neměl od začátku žádné pochybnosti.

„Myslím, že už z Velké nádhery jsme pochopili, co nám může Paolo Sorrentino nabídnout. A v Mládí se to ukazuje znovu. Když jsme točili, nikdo se na nic neptal a nic nezpochybňoval. Pro mě to byla pocta,“ podotkl.

Přehrát

00:00 / 00:00

O filmu Mládí i dalších rolích mluvil s Harveym Keitelem redaktor Pavel Sladký

Keitel si v Karlových Varech připomněl i to, že byl jeden z prvních herců, kteří natočili znělku k Mezinárodnímu filmovému festivalu. Tochu se podivil, že se promítá i po 11 letech. „To se hraje každý rok? To jsem nevěděl,“ řekl.

Na uvedení filmu Mládí vzpomněl Keitel i na Václava Havla. V sedmdesátých letech totiž v New Yorku podepsal petici za jeho propuštění z vězení. Později se Harvey Keitel s Václavem Havlem setkal.

Petra Novotná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme