Jude Law: Hamlet mi umožnil pohrávat si s vnitřními démony

Britský filmový a divadelní herec Jude Law je na návštěvě filmového festivalu v Karlových Varech. Netrpělivě ho očekávali jak novináři na tiskové konferenci, tak i fanoušci. Na dotazy odpovídal trpělivě a poodhalil své budoucí plány.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britský herec Jude Law a prezident festivalu Jiří Bartoška

Britský herec Jude Law a prezident festivalu Jiří Bartoška | Zdroj: ČTK

Atraktivního herce chtělo na vlastní oči vidět spousta fanoušků. Někteří spoléhali na náhodu a štěstí, zatímco druzí si pečlivě zjistili, kde se herec bude pohybovat.

Herci se v Karlových Varech líbí. Těšil se také na setkání s producentem Ronem Yerxou, s kterým kdysi společně pracovali na filmu Návrat do Cold Mountain.

„Viděli jsme se také s Ronem, byli jsme jeden bez druhého asi 10 minut.A tak jsem byl rád, že na titulní straně festivalového deníku byl dnes on a ne já,“ svěřil se s nadhledem Jude Law.

Law se chystá na natáčení filmu The invention of Hugo Cabret s Martinem Scorsesem. Bude to poprvé, kdy slavný filmař využije 3D technologii. K té má herec trochu rozporuplný vztah.

„Nebyl jsem velkým fanouškem 3D technologie, ale když jsem zjistil, že takový filmař jako Martin Scorsese s ní počítá pro svůj nový film, tak ji to v mých očích trochu rehabilitovalo. U mě je to také možná tím, že jsem zatím nenašel žádné 3D brýle, které by mi dobře padly,“ žertoval Law.

Hamlet jako mezník

Herec se také stále věnuje divadelní práci, zahrál si například i Hamleta. Tato role je v hereckém prostředí považovaná za klíčovou.

„S Hamletem mi poradil jeden herecký kolega, který ho hrál přede mnou. Říkal nehraj tu postavu, nech ji aby hrála tebe. Musíte se dívat do svého nitra, možná ta práce trochu ovlivnila i můj pohled na svět, začal jsem se na něj dívat více poeticky. Byl jsem rád v jeho kůži a opouštěl jsem ho s tím, že díky němu jsem si mohl mnoho večerů na jevišti pohrávat se svými vnitřními démony,“ prozradil Law během tiskové konference.

Jude Law dnes večer převezme z rukou Jiřího Bartošky Cenu prezidenta festivalu. Zároveň také uvede svůj film Talentovaný pan Ripley, který prý znamenal obrat v jeho herecké kariéře.

Eva Rajlichová, Lukáš Vincourek, Martina Spěváčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme