Moc, peníze a propojení organizovaného zločinu s politikou. To je seriál Mamon

Kolem privatizace polostátního energetického podniku se dějí podivné věci. Všechno ukazuje na propojení zločinců s politiky. Taková je výchozí situace nového seriálu televize HBO Mamon. Vysílá se ode dneška a kromě předplatitelů zmíněného kanálu ho mohou diváci vidět i přes internet.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Michálek, režisér

Vladimír Michálek, režisér | Foto: Šárka Ševčíková | Zdroj: Český rozhlas

Seriál začíná dvěma podivnými sebevraždami. Nejdřív zemře generální ředitel podniku, pak i jeho nástupce. Po příčinách pátrá novinář vlivného deníku a současně bratr prvního mrtvého.

Šestidílný seriál je plný akčních scén, honiček, rvaček, rozbitého skla a krve. Natočit takovou třeba i velkolepou scénu není podle režiséra Vladimíra Michálka problém. „Jenom ji musíte vymyslet. Pak už je to řemeslo,“ říká Michálek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nový seriál televize HBO Mamon svou reportáží představili Tomáš Pilát a Marek Blaho

Novináře Vlčka hraje Matěj Hádek, který si akčních scén při natáčení užil víc než dost. U některých měl dvojníka - kaskadéra. Například při automobilových honičkách.

„Pak tam byly nějaké rvačky. Těch jsem se zúčastnil. Filmová rvačka se od reálné liší, protože v reálu je to všechno rychlejší, a to by divák nic neviděl. Je to něco jako domluvený tanec,“ vysvětluje Hádek.

Politický thriller chtěl Michálek natočit 20 let

Režisér Michálek přiznává, že ho to k politickému thrilleru táhlo už asi dvacet let. Mimo jiné proto, co viděl kolem sebe.

„Zločin se tady na konci devadesátých let propojil s politikou a teď neseme nějaké důsledky a snad se z toho vyhrabeme. To je náš úkol, něco o tom natočit a říct, že o tom víme,“ říká režisér snímku.

Vedle Matěje Hádka v seriálu Mamon uvidíme například Michala Dlouhého, Igora Bareše, Petru Jungmanovou, Ondřeje Malého nebo Jiřího Vyorálka.

Tomáš Pilát, dab, Marek Blaho Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme