Na filmu Assassin's Creed natočeném podle počítačové hry spolupracovalo i české studio

Vývojáři z Ubisoft prodali už přes sto miliónů kopií her série Assassin's Creed. Teď rozšiřuje společnost herní prostředí o samostatný celovečerní film. Úplně nový příběh využívá stejného světa jako počítačové hry, pomocí historických událostí představuje smyšlený svět. A aby vypadala náročná produkce plná trikových záběrů a vizuálních efektů co nejlépe, přizvali tvůrci i menší firmy včetně českého postprodukčního studia Dazzle Pictures. Film má světovou premiéru ve středu, českou o týden později.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Z filmu Assassin’s Creed

Z filmu Assassin’s Creed | Foto: Oficiální stránky Assassin’s Creed www.assassinscreed.ubi.com

„Dostali jsme se k tomu přes naši kolegyni, která pracovala v Londýně. Díky jejím kontaktům jsme dostali testovacích 30 záběrů. To jsme si ozkoušeli a hlavně oni si otestovali nás, jestli jsme vůbec schopní záběry zprocesovat,“ říká compositor Denis Kosař.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na výrobě filmu Assassin's Creed se podílelo i české posprodukční studio Dazzle Pictures

S filmem je podle Kosaře spojená tak složitá administrativa, že bylo pro Dazzle Pictures skoro složitější vyřídit všechno papírování než práce samotná.

Na 140 snímcích pracovalo v Dazzle Pictures osm lidí jeden celý měsíc. Dostaly se k nim pouze části filmu včetně několika krátkých, často nedodělaných záběrů. Některé se do finálního střihu ani nedostaly. Denis Kosař a jeho kolegové pracovali hlavně na méně náročných 2D záběrech.

Retušovali třeba scénu, ve které se přes rameno ohlíží malý chlapec na kameru. I když sledujete film na velkém plátně v kině, chlapcových rozostřených vlasů by si všiml asi málokdo. Při zpomalení a detailním pohledu už ale chyba viditelná je. Dazzle Pictures ji vyretušovali.

Navážou na úspěch kaskadérů?

„Jsou to hrátky se všemi možnými hranami, aby to pak vypadalo v pohybu správně,“ vysvětluje Denis Kosař.

Dobré reference z práce na velkém filmu by mohli studiu pomoct k dalším projektům. Mohli by se tak stát pravidelnými spolupracovníky, jakými jsou už například čeští kaskadéři, kteří s filmem Assassin's Creed pomáhali. Snímek s Michaelem Fassbenderem v hlavní roli má českou premiéru 28. prosince.

dab, Ondřej Bambas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme