Není jasné, kdo vyslal na předávání Českých lvů falešného Jima Carreyho

Na sobotním předávání Českých lvů nevystoupil hollywoodský herec Jim Carrey, ale jen jeho dvojník. Česká filmová a televizní akademie dnes na svých webových stránkách vydala tiskové prohlášení, že se organizátoři stali obětí kanadského žertu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hari Zinhasovič se objevil v úvodu Českého lva pouze na několik vteřin – beze slova vystřelil do vzduchu konfety a odešel. Známého hollywoodského herce Jima Carreyho v něm nepoznali ani účastníci akce v sále

Hari Zinhasovič se objevil v úvodu Českého lva pouze na několik vteřin – beze slova vystřelil do vzduchu konfety a odešel. Známého hollywoodského herce Jima Carreyho v něm nepoznali ani účastníci akce v sále | Zdroj: ČTK

Podvod byl prý velmi propracovaný. Pořadatelé komunikovali s domnělou produkcí hollywoodského herce i s jeho agentem. Na ceremoniál pak s dvojníkem dorazila i tlumočnice a ochranka.

Skutečnost, že na slavnostním večeru nevystoupil známý komik, dokládají například fotografie skutečného Jima Carreyho pořízené v sobotu večer v Las Vegas.

Kdo přesně za celou akcí stojí, stále není jasné. Neví se ani, jestli bude mít kauza pokračování. Lidé, kteří dvojníka na předávání Českých lvů vyslali, se totiž vydávali za existující agenturu. A záleží právě na vedení této společnosti, jestli bude chtít například podat trestní oznámení.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pořadatelé Českých lvů a diváci se celý víkend nemohli shodnout na tom, jestli na ceremoniálu vystoupil skutečný Jim Carrey

Podle zákulisních informací je majitel agentury, která zastupuje skutečného Jima Carreyho, na cestě do České republiky, aby situaci nějak řešil.

Předávání cen vysílala v přímém přenosu Česká televize. K záležitosti s dvojníkem se odmítla vyjadřovat a odkázala na Českou filmovou a televizní akademii, která měla organizaci večera na starosti.

Například šéfredaktor webu Mediář.cz Ondřej Aust se ale domnívá, že by Česká televize reagovat měla, protože i její mluvčí Alžběta Plívová po předávání potvrdila, že se ceremoniálu zúčastnil americký herec Jim Carrey. Televize pak tuto informaci zopakovala v nedělní hlavní zpravodajské relaci.

„Myslím si, že je velmi nebezpečné takto hazardovat s důvěrou koncesionářů. Pro Českou televizi jsou teď možné jedině dvě reakce – buď podat důkaz, že to byl skutečný Jim Carrey, anebo doručit divákům omluvu,“ uvažuje Aust.

Události si všimla také zahraniční média, která zdůrazňovala, že muž na pódiu nebyl skutečnému Jimu Carreymu příliš podobný a že velká část publika ani diváků u televizních obrazovek se nenechala zmást.

Herec Jim Carrey na snímku z 15. února 2015 | Foto: Reuters

Vojtěch Koval Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme