Nové Hvězdné války mají název. V prosinci do kin přijde Poslední Jedi

Osmá epizoda populární série Star Wars ponese podtitul The Last Jedi. Autoři to odhalili na oficiálním Twitteru série. Film bude navazovat na předloňský snímek Síla se probouzí, jedná se o prostřední část nejnovější trilogie. Premiéra v českých kinech je stanovena na 14. prosince.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

STar Wars: The Last Knight

STar Wars: The Last Knight | Foto: starwars. com

Podobně jako předchozí díl slavné ságy se i nový díl obejde bez číslovky v názvu. Celý oficiální název osmé epizody tak zní Star Wars: The Last Jedi.

Další kapitolu Hvězdných válek točí režisér Rian Johnson, který má na svém kontě především úspěšnou sci-fi Looper. Johnson se kromě režie chopil i napsání scénáře. Příběh filmů zatím není znám, vrátit by se ale měly všechny přeživší postavy ze sedmé epizody, očekává se také větší role Marka Hamilla v roli Luka Skywalkera.

Star Wars: The Last Jedi přijde do kin 40 let od doby, kdy byly v léta 1977 uvedeny první Hvězdné války. Premiéra se očekává na pátek 15. prosince. U nás se ale film, jak je zvykem, objeví už o den dřív, ve čtvrtek.

„Máme ty nejlepší fanoušky v této i jiné galaxii. Jako poděkování, chceme, aby byli mezi prvními, kteří budou znát název další kapitoly ságy rodu Skywalkerů: Star Wars: The Last Jedi,“ uvedlo ve svém prohlášení studio Disney.

Ságu poznamenala nedávná smrt herečky Carrie Fisherové, která ztvárnila jednu z hlavních rolí, princeznu Leiu. Herečka ale stihla natočit všechny své scény pro osmou epizodu, její smrt se tak dotkne až nadcházející deváté epizody, která má dorazit do kin v roce 2019.

Kromě Fisherové a Hamilla se počítá i s návratem hlavních tváří z předešlé epizody jako jsou herečka Daisy Ridleyová a herci John Boyega, Adam Driver a Oscar Isaac.

Princeznu Leiu v pokračování Hvězdných válek neuvidíme, LucasFilm ji neplánuje digitálně oživovat

Číst článek

Hvězdné války se předloni vrátily do kin po desetileté pauze poté, co studio Disney v roce 2012 odkoupilo od duchovního otce ságy George Lucase jeho studio Lucasfilm za 4,06 miliardy amerických dolarů.

Sedmá epizoda s podtitulem Síla se probouzí režírovaná J. J. Abramsem se v kinech objevila v prosinci 2015 a stala se historicky nejúspěšnějším filmem ve spojených státech. Zároveň se jedná teprve o třetí snímek, který celosvětově vydělal více než dvě miliardy dolarů a zařadil se tak do historických tabulek za snímky Avatar a Titanic.

Loni v prosinci se navíc velmi dařilo i snímku Rogue One: Star Wars Story, který sice nepokračuje v hlavní linii původní série, ale také se odehrává ve světě Hvězdných válek. I tento snímek už vydělal celosvětově přes miliardu

Jan Řápek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme