Patronem letošního ročníku Asean Film Festivalu je český režisér Petr Jákl

Filmy z pěti zemí jihovýchodní Asie - Filipín, Thajska, Indonésie, Malajsie a Vietnamu - nabízí čtvrtý ročník Asean Film Festivalu, který začíná v Praze.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kino (ilustrační foto)

Kino (ilustrační foto) | Foto: Petr Endrödy

Každý ročník pražského Asean Film Festivalu má svého patrona. Letos je jím režisér filmů Kajínek nebo Ghoul Petr Jákl. Jak říká, nad touto nabídkou dlouho neváhal:

„Mám rád filmy spíše akční. Asijské to mají asi nejpropracovanější. Pro lidi to může být zajímavé srovnání s evropským filmem.“

Ředitel festivalu Marek Polanecký se snažil spolu s velvyslanci jednotlivých zemí sestavit pestrý program. Diváci tak uvidí filmy prakticky všech žánrů.

Přehrát

00:00 / 00:00

asean.mp3

„Čtvrtý ročník festivalu bude otevírat malajsijský epos, kombinující thriller s akčním žánrem a dobrodružným filmem,“ uvádí příklad Polanecký.

Partnerem Asean Film Festivalu jsou letos poprvé barrandovská studia. Mimo jiné i proto, aby do Prahy nalákala turisty z jihovýchodní Asie.

Festival začíná v pražském kinu Lucerna dnes večer. Filipínský snímek Bamboo Flowers v pátek navíc uvedou jeho režisér a představitelka hlavní role. Hosté k filmu přijedou poprvé v historii festivalu.

Tomáš Pilát, Marek Blaho Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme