Povídkový Gaiman, nejlepší britské kraťasy a balkánský výběr. Začíná 12. ročník Prague Shorts

Do Prahy se vrací festival nejlepších krátkých filmů z celého světa. Celkem už 12. ročník nabídne pestrou mezinárodní soutěž – fantasy povídky britského autora Neila Gaimana, balkánský výběr i současnou českou tvorbu. Poprvé se snímky budou promítat i ve vršovickém kině Pilotů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Festival krátkých filmů

Festival krátkých filmů | Foto: Festival krátkých filmů Praha

„Ve spolupráci s HBO uvedeme pásmo čtyř Gaimanových temně fantaskních příběhů s názvem Uvěřitelné příběhy. Za kolekcí vytvořenou pro britskou stanici Sky, uváděnou na Cinemaxu, stojí režisérský tandem Iain Forsyth a Jane Pollard, který má na svém kontě třeba pozoruhodný dokument Nick Cave: 20 000 dní na Zemi,“ popisuje programový ředitel festivalu Karel Spešný.

V příběhových adaptacích se představí například Tom Hughes, George MacKay, Kenneth Cranham nebo Rita Tushingham. O hudební doprovod se postaral Jarvis Cocker z legendární kapely Pulp.

Ve speciální sekci, uváděné k 70. výročí udílení cen, se představí snímky oceněné britskou filmovou a televizní akademií (BAFTA). V programu nebude chybět ani tradiční Brutal Relax Show extrémních titulů moderovaná herečkou Simonou Babčákovou nebo přehlídka experimentální tvorby LABO.

Festival krátkých filmů Praha probíhá od 18. do 22. ledna v kině Světozor a v kině Pilotů. Organizátorem je Film Servis Festival Karlovy Vary, který stojí také za MFF Karlovy Vary. Celý program festivalu je k vidění na stránkách Prague Shorts.

Kristina Roháčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme