Premiéra příští filmové epizody Hvězdných válek se přesouvá až na prosinec 2017

Rozruch kolem sedmé epizody kultovních Hvězdných válek sotva utichl a jejich tvůrci už jsou tu s další, pro fanoušky dost možná zásadní informací. Osmý díl ságy nebude mít premiéru v květnu 2017, jak původně plánovali, ale až v prosinci téhož roku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Star Wars: Síla se probouzí

Star Wars: Síla se probouzí | Foto: Lucasfilm Ltd.

Posun data premiéry ze strany studia Walta Disneye je zřejmě strategické rozhodnutí. V květnu 2017 totiž pustí do kin další díl jiné oblíbené série – páté pokračování Pirátů z Karibiku.

Návštěvnosti by to ublížit nemělo. V minulých letech se sice prokázalo, že lidé chodí nejvíc do kina v letních měsících, třeba poslední díl Star Wars s názvem Síla se probouzí sklízí obrovský úspěch, i když šel do kin v prosinci.

Epizoda se stala nejvýdělečnějším snímkem v Severní Americe a v celosvětovém měřítku je třetím kasovně nejúspěšnějším filmem všech dob, s výdělkem dosahujícím v přepočtu skoro 47 miliard korun.

A zájem se netýká jen filmu samotného. Třeba hračky s tematikou Hvězdných válek už musí mít snad každé druhé americké dítě. Jen loni se za ně ve Spojených státech utratilo v přepočtu asi 17 a půl miliardy korun.

I když dalšího klasický díl Star Wars bude až za dva roky, na nový film s touto tematikou se mohou fanoušci těšit dřív.

Společnost Walt Disney ještě letos vydá první díl filmové antologie Hvězdných válek. Tento vedlejší příběh s názvem Rogue One má vyprávět o skupině rebelských špionů, kteří mají za úkol ukradnout plány Hvězdy smrti. Tu – jak znají příznivci ságy – pak zničí Luke Skywalker.

ČRo, Tea Veseláková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme