Půlnoční filmy na karlovarském festivalu táhnou, na 'Mastného škrtiče' fanoušci stáli fronty

Ve chvíli, kdy většina lidí už spí, usedají stovky návštěvníků Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech do křesel v kinosálech. Už tradičně je totiž do programu festivalu zařazená i sekce Půlnočních filmů - hororů, akčních snímků a absurdních filmů. Mezi festivalovými návštěvníky jsou právě tyto půlnoční filmy hodně oblíbené.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Atmosféra MFF Karlovy Vary

Atmosféra MFF Karlovy Vary | Foto: MFF KV

Noční můra, Vrah z prádelny nebo Ve jménu krve. I letos sekce půlnočních filmů nabízí snímky, které spoustu lidí odradí už svým názvem. Přesto na ně před sálem pokaždé čekají desítky lidí. A čím absurdněji název a popisek filmu zní, tím lépe.

„Popravdě ano. Řekneme si, že to může být dobré, dáme si nějaké pivko a jdeme se na to podívat,“ shodují se Karel a Petr, kteří si vybrali film Ve jménu krve s Melem Gibsonem promítaný v kině Čas.

„Jdeme cíleně na ten film, podíváme se na Mela Gibsona,“ smějí se a dodávají, že mají v plánu vidět i další filmy. „Zítra chceme stihnout Kostěný tomahawk.“

K návštěvě půlnočních filmů je prý láká hlavně atmosféra. „Prostě tím, že je to večer. Předtím si zajdeme na pivo nebo na nějaký drink a pak se můžeme jít podívat do kina na film. Je to taková lepší atmosféra než odpoledne,“ dodávají Karel a Petr.

Nezvykle dlouhá fronta byla v úterý večer i před Malým sálem. Na film Mastný škrtič tam čekaly i Petra s Martinou.

„Myslím, že je to jediný vtipný půlnoční film, který tady mají,“ vysvětluje jedna z nich. „Pokud mám být upřímná, mě v popisku zaujal gigantický penis,“ dodává se smíchem druhá.

Zájem o Mastného škrtiče byl takový, že se dívky nakonec do sálu nedostaly. Ještě ale budou mít šanci, festival totiž letos každý půlnoční film vysílá celkem třikrát.

Vojtěch Koval Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme