Rusové viděli poslední díl Sherlocka dřív než Britové. Seriál unikl na internet

Dříve než miliony britských diváků viděli poslední díl seriálu Sherlock s Benedictem Cumberbatchem lidé v Rusku. Dostal se na internet, kam ho podle všeho umístila polostátní ruská televize První kanál.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sherlock - Série 4

Sherlock - Série 4 | Foto: Česká televize

Ruská polostátní televize První kanál Sherlocka souběžně s BBC vysílá. Nelegální kopie, která se na internetu objevila den před oficiálním vysíláním, nese označení této televize.

BBC vyšetřuje, jestli epizodu někdo na internet vypustil s cílem britskou televizi poškodit. Deník Guardian píše, že mohlo jít o odvetu za to, že se BBC nedávno rozhodla rozšířit své ruské vysílání. Jiná média přirovnávají v nadsázce únik k ruským hackerským útokům před americkými volbami. Na žádost Guardianu o komentář ruský První kanál nereagoval.

Autoři seriálu diváky požádali, aby nesdíleli odkaz ke stažení nelegální kopie ani neprozrazovali zápletku závěrečné epizody série, která by podle Guardianu mohla být také poslední.

Fanoušci geniálního detektiva výzvu šířili dál. Často také s různými poznámkami. Jeden uživatel například v nadsázce napsal, že ruské hackerské útoky proti státům jsou jedna věc, ale s Sherlockem už prezident Putin zašel opravdu daleko. Tento tweet sdílela také ruská státní televize RT.

Viktor Daněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme