Simpsonovi se budou oficiálně vysílat i v Číně. Zřejmě je nemine cenzura

Po 25 letech od vzniku populárního televizního seriálu Simpsonovi se jeho hrdinové oficiálně představí i v Čínské lidové republice. Obyvatelé nejlidnatější země světa uvidí příběhy kultovních žlutých postaviček poprvé na konci září. Dá se ale předpokládat, že epizody budou cenzurované.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Simpsonovi ve filmu

Simpsonovi ve filmu | Foto: Bontonfilm

Čínský internetový gigant Sohu se dohodl s americkou společností 20th Century Fox Television, že bude moci vysílat online seriál Simpsonovi. Podepsaný kontrakt zahrnuje i poslední – v pořadí už 26. – sérii, která bude mít ve Spojených státech premiéru 28. září.

Animovaný seriál by se měl vysílat v původním znění a s čínskými titulky. Zřejmě se ho ale dotkne cenzura, která je v Číně všudypřítomná.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na seriál Simpsonovi se budou moci poprvé oficiálně podívat i obyvatelé nejlidnatější země světa

Žádná ze stran se zatím k otázce cenzury oficiálně nevyjádřila, v řadě dílů Simpsonových se ale mluvilo o tématech, která jsou pro Peking velmi citlivá.

Seriál se sice nejčastěji odehrává ve fiktivním městě Springfield, například v epizodě z roku 2005 se ale děj přesune i na pekingské náměstí Nebeského klidu – a tvůrci si neodpustí narážku na masakr z léta 1989.

V jiné epizodě zase Lisa Simpsonová říká své matce, že se eventuálně provdá, i kdyby si měla vzít čínského disidenta, aby dostal zelenou kartu a nebyl deportován. S největší pravděpodobností tak Číňané právě tyto díly neuvidí.

Robert Mikoláš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme