Spielberg natočí pátý film o Indianu Jonesovi, tentokrát ale bez dohledu George Lucase

Indiana Jones je zpátky. Pátý díl série se slavným archeologem půjde do kin 19. července roku 2019. V tento den se na filmovém plátně v roli ikonického dobrodruha s kloboukem a bičem opět představí Harrison Ford, který k sáze patří stejně neodmyslitelně jako režisér Steven Spielberg.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Indiana Jones

Indiana Jones | Foto: zdroj: Flickr, CC BY-SA 2.0, Merete Veian

Po osmi letech spekulací filmová společnost Walt Disney Pictures potvrdila, že další příběh o udatném archeologovi natočí „stará parta“. Jeden tvůrce ale přesto chybět bude.

Na place tentokrát nebude, stejně jako při natáčení nejnovějšího dílu Hvězdných válek, George Lucas. V roce 2012 totiž za čtyři miliardy dolarů svou produkční firmu Lucasfilm prodal Disneymu a s ní přišel i o práva na pokračování právě Star Wars a Indiany Jonese.

V sérii o dobrodruhovi by se tak mohla opakovat situace, která nastala u posledního dílu vesmírné ságy. Fanoušci léta volali po tom, aby George Lucas Hvězdné války pustil z rukou a nechal je „dospět“, což se také stalo.

U posledního snímku s Indianou Jonesem, tedy u Království křišťálové lebky z roku 2008, to navíc byl on, kdo prosadil zápletku s mimozemšťany. I přes komerční úspěch filmu byla právě tato dějová linie dost diskutabilní.

Představiteli hlavní role Harrisonu Fordovi má v době plánované premiéry být 77 let. Díky Star Wars, ve kterých taky hrál, se z něj zase stala mimořádná hollywoodská hvězda.

Mimo klobouku a biče čeká navíc v dohledné době Forda další návrat. Po víc než 30 letech si zopakuje roli policisty v pokračování kultovního filmu z 80. let Blade Runner. Premiéra je naplánována na 12. ledna 2018.

Radek Kříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme