Stovky lidí čekaly na festivalové vstupenky, ve Varech už je i Richard Gere

Karlovy Vary už se plní filmovými fanoušky a dorazila i hlavní hvězda festivalu, americký herec Richard Gere. Jubilejní 50. ročník mezinárodní filmové přehlídky začíná už v pátek, její start dnes předznamenalo otevření festivalových pokladen. Na první vstupenky ve frontách čekaly stovky lidí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zahájení prodeje vstupenek na filmový festival v Karlových Varech

Zahájení prodeje vstupenek na filmový festival v Karlových Varech | Zdroj: ČTK

Někteří fanoušci filmu dorazili do lázeňského města už v noci, aby získali lístky na ty nejzajímavější projekce.

„Přišel jsem sem kolem půl jedné, protože jsem měl špatné zkušenosti z loňska. Fronta byla příšerně dlouhá, že jsem měl strach, že už neseženu ty lístky, které jsme chtěli,“ říká učitel Martin z Pardubic, zatímco si uklízí karimatku a vypisuje na papír kódy filmů.

Také Lucie z Karlových Varů ještě pár minut před zahájením prodeje vstupenek vybírá filmy, na jaké se půjde podívat. „Na počítači je to takové divné, jedu podle programu. Protože kupuji i pražským přátelům, mám toho docela dost, asi 20 lístků,“ prozrazuje.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Karlových Varech začal prodej vstupenek na filmový festival. U pokladen v hotelu Thermal byla i reportérka Andrea Strohmaierová

Úderem deváté hodiny ráno se zájemci o vstupenky dočkali. Spokojený a s mnoha lístky v kapse vychází od pokladen v pasáži hotelu Thermal Michal z Ostravy. Denně shlédne až šest filmů a promítání už se nemůže dočkat.

„Je to pro mě opravdu takový svátek, snad víc než Vánoce. Já se na Vary připravuji a není pro mě problém strávit horor a hned za tím třeba nějakou love story,“ vysvětluje.

Festival letos představí divákům 221 filmů, které se budou promítat ve 13 sálech. V Karlových Varech už je také největší hvězda festivalu Richard Gere. Lidé ho budou moci vidět nejen na červeném koberci, ale i v letním kině.

Americký herec Richard Gere v Karlových Varech | Foto: ČTK

„Přijde představit legendární komedii Pretty Woman, od jejíhož natočení v letošním roce uplynulo právě 25 let,“ říká mluvčí festivalu Uljana Donátová.

Richard Gere stráví v Karlových Varech několik dní a už zítra převezme Křišťálový globus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii.

Spolu s herečkou Jenou Maloneovou a režisérem Orenem Movermanem také po slavnostním ceremoniálu uvede film Time Out of Mind. Ztvárnil v něm bezdomovce v současném New Yorku, jehož jedinou nadějí v bezvýchodné situaci je dávno odcizená dcera, k níž se snaží najít cestu.

ČRo, Andrea Strohmaierová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme