Tweetoval fotku Emmy Stoneové a popletl obálky. Vyšetřování ukázalo viníka trapasu na Oscarech

Rychlé vyšetřování společnosti PricewaterhouseCoopers (PwC), která odpovídá za obálky s vítězi filmových Oscarů, podle všeho odhalilo viníka trapasu při letošním vyhlašování cen. Jako nejlepší film roku totiž moderátor Warren Beatty přečetl La La Land místo jména skutečného vítěze - snímku Moonlight. Záměnu se povedlo napravit až poté, co na pódium vystoupili tvůrci nesprávného filmu. Vinu za to nese zaměstnanec, který Beattymu podal náhradní obálku z kategorie, v níž opravdu zvítězila protagonistka původně ohlášeného filmu La La Land.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Emma Stone s Oscarem za roli ve filmu La La Land.

Emma Stone s Oscarem za roli ve filmu La La Land. | Zdroj: Reuters

„Brian Cullinan chybně odevzdal náhradní obálku z kategorie Nejlepší herečka v hlavní roli namísto obálky pro kategorii Nejlepší film,“ citovala agentura Reuters společnost PricewaterhouseCoopers. „Poté, co k chybě došlo, pan Cullinan ani jeho kolegyně nespustili protokoly na její nápravu dostatečně rychle,“ dodala společnost.

La La Land! Vlastně ne. Moonlight! Oscary s přehmatem i kritikou Trumpa

Číst článek

Respektovaný deník Wall Street Journal i bulvární portál TMZ ale zároveň informovaly, že zaměstnanec společnosti jen krátce před omylem na svém twitterovém profilu zveřejnil fotografii herečky Emmy Stoneové ze zákulisí. Ta byla mezitím smazána.

Chybu si zaměstnanec nejspíš uvědomil okamžitě. Jak upozorňuje Reuters, pouze dva pracovníci odpovědné společnosti PricewaterhouseCoopers – letos Cullinan a Martha Ruizová - znají jména všech 24 vítězů filmových cen a před předáváním se je učí zpaměti, aby dokázali rozpoznat případný omyl.

Kufříky se jmény vítězů filmových Oscarů a logem společnosti PricewaterhouseCoopers | Foto: Reuters

Na vyhlašování výsledků zároveň cestují odděleně s výsledky ve dvou kufřících, ze kterých následně předávají střídavě obálky přidělenému moderátorovu. Pouze před týdnem označil Cullinan pro portál Huffington Post možnost omylu za velice nepravděpodobnou.

Podle odborníků může mít skandál a poškozená pověst ekonomické dopady na odpovědnou společnost. Ta už za omyl přijala plnou odpovědnost a omluvila se všem zúčastněným.

moš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme