V Londýně natáčejí pokračování Lásky nebeské. Bude mít 10 minut a přispěje na charitu

Kultovní britská romantická komedie Láska nebeská se po 14 letech dočká pokračování. Desetiminutové nahlédnutí do života oblíbených postav vznikne v rámci charitativní akce Red Nose Day. A účast přislíbila většina původního obsazení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hugh Grant a Martine McCutcheon ve filmu Láska nebeská

Hugh Grant a Martine McCutcheon ve filmu Láska nebeská | Foto: Bonton Film

Natáčet se začalo už ve čtvrtek, kdy si na lavičce před londýnskou galerií Tate Modern zopakovali své role Liam Neeson a Thomas Brodie-Sangster, kteří v Lásce nebeské vystupovali jako nevlastní otec se synem. Na té samé lavičce pak Brodie-Sangster Neesonovi přiznal, že se poprvé zamiloval. Fotografie z natáčení ihned zaplavily sociální sítě.

Desetiminutové pokračování s názvem Red Nose Day Actually (jazyková hříčka odkazující na originální název filmu Love Actually) opět režíruje Richard Curtis.

Své role si vedle Neesona a Brodie-Sangstera zopakují i Hugh Grant, Keira Knightleyová, Colin Firth, Bill Nighy nebo Rowan Atkinson.

„Je to skvělé, protože nám to nikdo neodmítl. Liam Neeson dokonce včera přiletěl z Ameriky a zítra se tam zase vrací. Všechno je to děláno s láskou k původnímu filmu,“ přiznává Curtis.

Láska nebeská získala v roce 2003 smíšené kritiky, brzy se ale stala klasikou spojovanou s vánočními svátky. Romantická komedie sledovala osudy několika postav, jejichž dějové linky se společně protínaly a vrcholily s příchodem Vánoc.

Například Hugh Grant ztvárnil mladého britského premiéra, který se zamiluje do své asistentky. Bill Nighy pro změnu staršího rockera, který se snaží obnovit zašlou slávu prostřednictvím cover verze populárního hitu. Krátký snímek prozkoumá, jak to s postavami vypadá o více než dekádu později.

T2 Trainspotting se utápí v nostalgii. Šroubovaný děj ale za kameru a soundtrack neschová

Číst článek

V obsazení bude chybět Alan Rickman, který si v Lásce nebeské zahrál nevěrného otce od rodiny. Herec v lednu minulého roku podlehl rakovině.

Zatím není jisté, zda se v charitativním projektu objeví jeho filmová manželka Emma Thompsonová. „Je to zvláštní, ale vlastně si nejsme jistí, jestli v tom bude. Všechno se to dělá dost narychlo, takže nejspíš ne. Ale není to jisté,“ řekl režisér Richard Curtis britskému listu The Independent.

Snímek poběží 24. března na BBC v rámci charitativní akce Red Nose Day, kterou pořádá organizace Comic Relief. Tu v roce 1985 spoluzaložil Curtis v reakci na hladomor v Etiopii. Organizace získává finanční prostředky pro projekty podporující sociální spravedlnost a napomáhající v boji proti chudobě.

Kristina Roháčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme