Výstava k připravovanému filmu Malá z rybárny ukazuje loutky i další rekvizity

Podmořské výjevy mezi renesančními trámy nabízí nová výstava v pražské Malostranské besedě. Je věnovaná připravovanému animovanému filmu Malá z rybárny. Jan Balej ho natočil podle pohádky Hanse Christiana Andersena Malá mořská víla. Film přijde do kin v květnu. Expozice byla vytvořena na míru podkrovní galerii.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nově otevřená Malostranská beseda

Nově otevřená Malostranská beseda | Foto: Tomáš Adamec

V Malostranské besedě v Praze bude na necelé tři měsíce k vidění přes 70 loutek, 80 hlaviček, celé domy a pokoje, které se ve filmu Malá z rybárny objeví.

Na interaktivní výstavě mají návštěvníci možnost seznámit se s rekvizitami ještě dřív, než přijdou na plátna kin.

„Když sem přišli naši přátele z Miracle Filmu, viděli ten prostor, tak je to strašně nadchlo. Malá z rybárny je film, který je nesmírně kreativní a prostor Malostranské besedy sám o sobě na člověka dýchne také určitou atmosférou."

Přehrát

00:00 / 00:00

Výstava filmu Malá z rybárny bude v Malostranské besedě na tři měsíce. Rekvizity jsou tak k vidění ještě před tím, než film půjde na plátna kin

„Je tady renesanční trámoví, originální trámy ze 16. století,“ popisuje David Hanzlík z Malostranské besedy.

Podle něj se při sestavování výstavy také přemýšlelo nad tím, co kam umístit, aby vše ladilo například s renesančními trámy.

„Ten koncept byl celkem rychle vymyšlený, ale potom se ty jednotlivé detaily ladily a ladily, až se tedy doladily do výsledné podoby,“ dodává Hanzlík.

V rámci výstavy vznikla také místnost, ve které si děti mohou natočit vlastní animovaný film.

„Mě to tady baví hodně. Dělá se to tak, že se po malých kouscích posunují věci, které chcete posunout a potom to vyfotíte. Když to dáte celé do kupy, vznikne z toho film,“ říká jeden z účastníků.

Tomáš Pilát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme