Zapomnětlivá modrá rybka se vrací do českých kin. Premiéru má film Hledá se Dory

Filmoví fanoušci pátrali před třinácti lety společně s rybkami Marlinem a Dory po malém Nemovi. Teď pro změnu budou s oblíbenými hrdiny hledat rodiče zapomnětlivé modré rybky. V českých kinech má dnes premiéru animovaný snímek studií Walt Disney a Pixar nazvaný Hledá se Dory.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Animovaný film od studií Walt Disney a Pixar nazvaný Hledá se Dory

Animovaný film od studií Walt Disney a Pixar nazvaný Hledá se Dory | Foto: Falcon

„Trpím výpadky krátkodobé paměti. Máme to v rodině, aspoň teda myslím,“ popisuje sama sebe Dory. Modrá rybka se žlutými ploutvemi si najednou vzpomene, že měla a zřejmě stále někde má svou rodinu.

Vypraví se je proto hledat. A aby na to nebyla sama, rozhodnou se jí pomoci oranžovo-bílí rybí přátelé Marlin a jeho syn Nemo.

„Příběh je ve skutečnosti o tom, jak Dory hledá sama sebe – ve všech ohledech,“ vysvětluje režisér Andrew Stanton.

Animovaný film od studií Walt Disney a Pixar nazvaný Hledá se Dory | Foto: Falcon

Pátrání zavede Dory až do prestižního Mořského akvária v Kalifornii, kde se léčí nejrůznější nemocní mořští živočichové.

Nerudný chobotničák Hank pořád utíká místním zřízencům. Samec běluhy Bailey zase sám sebe přesvědčil, že mu nefunguje echolokace. Třetí legrační postavou je krátkozraká velryba jménem Naděje.

Animovaný film od studií Walt Disney a Pixar nazvaný Hledá se Dory | Foto: Falcon

Hledá se Dory je pokračováním úspěšného filmu Hledá se Nemo. Ten měl premiéru před třinácti lety, a jeho tvůrci dokonce získali Oscara za nejlepší animovaný film.

Hledá se Nemo představil podmořský svět jako ohromující barevný labyrint. Nový snímek ale pravděpodobně nezůstane pozadu.

Animovaný film od studií Walt Disney a Pixar nazvaný Hledá se Dory | Foto: Falcon

Například ve scéně migrace rejnoků je v jednom okamžiku na plátně 5000 ryb. Chobotničák Hank má na každém ze svých sedmi chapadel 50 přísavek a jeho animace trvala přes dva roky.

Dalších 22 týdnů zabralo jeho dodatečné stínování, aby povrch těla působil plastičtěji a barevněji. Hank se navíc jako každá chobotnice neustále vlní, ve vodě a třeba i při řízení auta.

Dory namluvila v českém znění Barbora Munzarová, Marlin mluví hlasem Ivana Trojana a Nema dabuje Šimon Fikar.

Anna Jadrná, Radek Kříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme