Zemřel americký herec Bill Paxton, astronaut z filmu Apollo 13

Ve věku 61 let v neděli zemřel americký herec Bill Paxton. Byl známý rolí astronauta z filmu Apollo 13 či ze snímků režiséra Jamese Camerona. Podle agentury AP o jeho úmrtí informoval zástupce rodiny. Příčinou smrti prý byly pooperační komplikace.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bill Paxton

Bill Paxton | Zdroj: Reuters

Rodák z Texasu, který byl jako osmiletý v davu lidí přihlížejících během atentátem ukončené cesty prezidenta Johna F.Kennedyho po Dallasu, se na filmovém plátně začal objevovat pravidelně v 80. letech většinou v akčních filmech či komediích.

Jednou z jeho prvních rolí v kasovně úspěšném dílu byla v Cameronově Terminátorovi, kde si zahrál pouličního rebela. Účinkoval i v dalších filmech tohoto režiséra - Vetřelci, Titanic či Pravdivé lži.

Jednou z jeho nejslavnějších rolí byla postava astronauta Freda Haisea v dramatu Apollo 13 o neúspěšné výpravě na Měsíc, kde si zahrál v hvězdné společnosti Toma Hankse, Kevina Bacona, Garryho Sinise či Eda Harrise.

Herecky aktivní byl až do posledních let života, když například ztvárnil jednu z hlavních postav loni natočeného kanadského snímku Mean Dreams.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme