Zemřel britský herec Kaye. Proslavila ho role Reného v seriálu Haló, haló!

Ve věku 75 let dnes zemřel britský herec Gorden Kaye, kterého proslavila role francouzského kavárníka Reného Artoise z televizního komediálního seriálu Haló, haló!. O jeho úmrtí informoval zpravodajský web BBC.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gordon Kaye

Gordon Kaye | Foto: Wikimedia Commons

Kayee proslavila role kavárníka Reného, jehož podnik v městečku Nouvion kdesi v severní Francii se za druhé světové války stane oblíbeným místem partyzánů, a on se tak v důsledku nejneuvěřitelnějších komických situací stává nedobrovolným hrdinou odboje. Kaye hrál ve všech 84 dílech seriálu a zahrál si rovněž v divadelní inscenaci příběhu.

Smutek nad úmrtím herce již vyjádřila řada jeho kolegyň. Herečka Vicki Michelleová, která se po jeho boku v Haló, haló! objevila jako servírka Yvette, ho na twitteru označila za "úžasně talentovaného herce a naprostého profesionála, kterého si zamiloval celý svět". Herečka Su Pollardová, která si s Kayem zahrála v televizní komedii V dobrém i ve zlém, o herci řekla, že byl "velmi chytrý, důvtipný a zábavný". "(Kaye) svůj koníček proměnil ve své povolání," dodala.

Kaye se na televizních obrazovkách poprvé objevil v seriálu Coronation Street. Než dostal roli Reného, hrál ještě v několika televizních komediích.

V roce 1990, když mu během silné bouře billboard prorazil čelní sklo a způsobil mu tak vážná poranění hlavy, byl téměř nucen ukončit kariéru.

V televizi se naposledy objevil v roce 2007 u příležitosti speciálního dílu Haló, haló!, ve kterém se setkal s řadou bývalých kolegů. V roce 2004 si zahrál v seriálu BBC Revolver.

Nové Hvězdné války mají název. V prosinci do kin přijde Poslední JediZemřel herec a dabér Michal Pavlata. Hlas propůjčil seržantu Jonesovi z Policejní akademie'Jak je možné nemilovat Čechy?' Poláci propadli absurdnímu humoru seriálu Kosmo

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme