Zlý večerníček nebo Extrémní Pinocchio, Festival otrlého diváka se zaměří na děti

Festival otrlého diváka je určen lidem, kteří jsou na ledacos zvyklí. Nevyvedou je tak z míry třeba hororové, erotické nebo drsné scény plné násilí. Letošní 11. ročník přehlídky se ale zaměří na otrlé děti. V pražském kině Aero mohou zájemci vidět celkem 19 filmů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ve snímku Hlasy nabádá domácí mazlíček hlavního hrdinu k vraždám

Ve snímku Hlasy nabádá domácí mazlíček hlavního hrdinu k vraždám | Foto: Festival otrlého diváka

Vždycky máme nějaké ústřední téma a letos jím je dětství a otrlé děti, přibližuje dramaturg festivalu Jiří Flígl.

„Dětství nás fascinuje. Je to taková krásná neposkvrněná část života a zároveň je to část velkých intenzivních diváckých zážitků. O zážitcích je festival Otrlého diváka v první řadě,“ vysvětluje dramaturg.

Přehrát

00:00 / 00:00

Festival Otrlého diváka se zaměří na děti. V pražském kině Aero letos uvede 19 snímků. Program přiblížil dramaturg Jiří Flígl

Divákům by doporučil třeba snímek Polyester, který doprovodí čichová projekce.

Film Nejsmrtelnější kořist pak přímo v kinosále nadabují dramaturgové festivalu. Snažíme se, aby každý film v programu byl jiný, říká Flígl.

„Otrlost se pokoušíme pojmout v hodně širokém záběru. Diváci tam rozhodně najdou jak horory, krváky, extrémy, ale vedle toho se tam objevují i béčkové snímky,“ dodává Jiří Flígl.

Festival potrvá od 3. do 8. března. Kromě pražského kina Aero, proběhne několik projekcí také v brněnském kině Scala a královéhradeckém Bio Central.

ČRo, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme