Zrušení premiéry filmu The Interview prý nezavinil hackerský útok, ale kina

Vedení společnosti Sony Pictures vyvrací, že stáhlo film The Interview z distribuce kvůli strachu z hackerů. Ti napadli data firmy Sony právě v souvislosti s komedií, ve které se hlavní postavy vydají do KLDR zabít jejího vůdce. Spojené státy z útoku viní severokorejský režim. Ten to dnes opět odmítl a požádal USA o společné vyšetření případu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plakát k filmu The Interview, komedii, která paroduje severokorejský režim

Plakát k filmu The Interview, komedii, která paroduje severokorejský režim | Zdroj: Reuters

Americký prezident Barack Obama mezitím zkritizoval samotnou firmu, že se nechala zastrašit a film stáhla.

Podle šéfa společnosti Michaela Lyntona ale od uvedení filmu odstoupila samotná kina:

„My nevlastníme kina. Nemůžeme tedy ovlivnit, jestli se tam film bude nebo nebude hrát. Zažili jsme nejhorší kybernetický útok v historii. Tři a půl týdne jsme čelili obrovskému stresu a potížím, přesto jsme se dál snažili dostat film k veřejnosti. Když se ale objevily výhružky hackerů, byla to kina, která za námi postupně přicházela a oznamovala, že film nezveřejní.“

Společnost teď podle ředitele hledá alternativní způsob, jak film zpřístupnit divákům.

Z napadení dat firmy včera obvinila Severní Koreu americká FBI. KLDR tvrdí, že s hackerským útokem kvůli filmu The Interview nemá nic společného. Nabízí Spojeným státům společné vyšetřování kybernetického útoku na společnost Sony Pictures.

Pchjongjang varuje před vážnými důsledky, pokud Washington společné vyšetřování odmítne a bude KLDR dál vinit z hackerského útoku.

Olga Kořánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme