1. kolo Gambrinus ligy: návraty hvězd, zaváhání favoritů i loučení

Úvodní kolo nového ročníku fotbalové Gambrinus ligy už je minulostí. Pojďme se tedy podívat na to, co zajímavého fanouškům přineslo. A že toho nebylo málo!

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gambrinus liga

Gambrinus liga | Foto: Gambrinus liga

Osmice úvodních zápasů byla uzavřena pondělní dohrávkou v Jablonci, ve které úřadující vicemistr potvrdil roli favorita a Brno porazil 1:0.

„Je to důležité vítězství, první ligové kolo a první výhra. Po těch výsledcích z minulých dní je to hodně důležité, i když asi trošku se štěstím," hodnotí zápas se Zbrojovkou jediný střelec zápasu Tomáš Pekhart.

Přehrát

00:00 / 00:00

Gambrinus liga: První kolo přineslo návraty hvězd, zaváhání favoritů i loučení

Jablonec sice splnil v dohrávce roli favorita, jinak se ale vstup do zbrusu nové výstavní síně české nejvyšší soutěže zcela jistě neobešel bez překvapení. Bodová ztráta Slavie, Ostravy či prohry Teplic a Sparty jen dokázaly, že i letos bude pravděpodobně liga extrémně vyrovnaná a že žádný tým nelez předem odepisovat.

Důkazem budiž výhra nováčka z Hradce Králové nad úřadujícím mistrem z Letné, kterou řádně oslavili východočeští fanoušci. Fanoušci v úvodním kole nového ročníku nepřišli ale jen fandit. Na jihu Čech se totiž tentokrát přišli i rozloučit s kariérou Tomáše Hunala.

Ve znamení návratů

„Mě se tady líbilo. Byly tu i horší časy, ale nakonec to musím hodnotit velmi kladně," vzpomíná na své českobudějovické angažmá bývalý bek Hunal.

Zatímco jedni prvoligové trávníky opouštějí, jiní se na ně zase vracejí. Podobných případů se letos v létě urodilo jak hub po dešti, za všechny jmenujme alespoň, Štajnera, Matějovského, Pitáka nebo Lukáše Jarolíma. Co jméno, to zajímavá pozvánka na prvoligové stadiony a kapitán Sparty Tomáš Řepka souhlasí.

„Liga by teď mohla být lepší a já doufám, že bude. Každý návrat hráčů, kteří hráli nějaké to léto venku, soutěž obohatí. Česká liga svou úroveň má. Kolikrát si lidé povídají, že je to bramborová liga a já nevím, co, ale svojí kvalitu určitě má, aspoň na poměry, které tady jsou," hodnotí návrat zvučných jmen do Gambrinus ligy sparťanský kapitán Tomáš Řepka, který se na české pažity podobně vrátil v lednu 2006.

Zklamaný Štajner

Například takový Jiří Štajner byl ale se svojí obnovenou premiérou v libereckém dresu jednoznačně nespokojen: „Já se nerad hodnotím, to by měli jiní. Ale tím, že jsme nevyhráli, to celkově nebylo moc dobré. Teď už s tím nic neuděláme, ztratili jsme dva body a musíme koukat dál," litoval remízy Slovanu v českých Budějovicích Štajner.

Každopádně první ligové kolo jako celek předvedenou hrou jednoznačně ukázalo, že česká nejvyšší soutěž má i fanouškům, zmlsaným přenosy ze zahraničních lig, stále co nabídnout.

„Byly to zápasy, kde bylo docela dost šancí, padaly, góly, lidi přišli, takže doufám, že liga bude zajímavá, že úroveň zápasů bude ještě stoupat. Všichni si přejeme, aby na ligu chodili lidi, abychom nekopali jen nějakou nakopávanou halomajznu na 0:0, ale aby to byly zajímavé zápasy," uzavírá přáním do zbytku sezony ještě nedávný kapitán brněnské Zbrojovky Jan Trousil.

Martin Hlucháň, Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme