V Baníku Ostrava skončil fotbalový útočník Václav Svěrkoš

Fotbalista Václav Svěrkoš skončil v Baníku Ostrava. Bývalý reprezentační útočník, který se zotavuje ze třetí operace křížových vazů, dostal okamžitou výpověď.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stadion Bazaly

Stadion Bazaly | Foto: Tomáš Adamec

„Důvodem je opakované porušování profesionální smlouvy. Výpověď byla dána počátkem října prostřednictvím pana Kausty, který ji převzal a podepsal. Zároveň jsme ji zaslali na patřičné orgány fotbalové asociace,“ vysvětlil předseda klubového představenstva Petr Šafarčík.

Václav Svěrkoš je odchovancem ostravského Baníku, ze kterého odešel v roce 2003 do německé Bundesligy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Důvodem je opakované porušování profesionální smlouvy, vysvětlil hlavní důvod ukončení spolupráce s Václavem Svěrkošem Petr Šafarčík

V nejvyšší německé soutěži nastupoval v dresu Borussie Mönchengladbach, ale po dvou úspěšných sezonách se mu přestalo dařit.

Po hostováních v Berlíně a Austrii Vídeň se tak vrátil do Ostravy, odkud ještě jednou odešel do zahraničí.

Tentokrát zamířil do francouzského Sochaux. Po třech letech se opět vrátil do Ostravy, ale jeho další kariéru provázely vleklé problémy s kolenem.

I v současnosti je účastník Eura 2008 po operaci kolena, když si v srpnu poškodil vazy a musel podstoupit už třetí operaci, při které mu lékaři transplantovali přední zkřížený vaz.

Radim Sajbot, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme