Plzeň posiluje po útoku i obranu. Z Ostravy přivedla Baránka

Fotbalová Plzeň hlásí další posilu pro jarní boj o český ligový titul. Po útočnících Mahmutovičovi a Vůchovi, který ale druhou polovinu sezony dohraje na hostování v Teplicích, na západ Čech přichází z Ostravy reprezentant do 21 let Jan Baránek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeňský majitel Tomáš Paclík (vlevo) a generální ředitel Adolf Šádek představují novou posilu Jana Baránka

Plzeňský majitel Tomáš Paclík (vlevo) a generální ředitel Adolf Šádek představují novou posilu Jana Baránka | Foto: FK Viktoria Plzeň

Talentovaný obránce podepíše s Viktorií smlouvu na tři a půl roku a k týmu se připojí v lednu na začátku zimní přípravy.

„Honzu jsme pozorovali delší dobu. Jedná se o velmi perspektivního fotbalistu, který však již v dresu Baníku prokázal své nesporné sportovní kvality. Věříme, že v týmu Viktorie se bude dále rozvíjet a bude platným článkem kádru v boji o titul a postup do evropských pohárů,“ uvedl generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Jednadvacetiletý Baránek patřil v Baníku k hlavním oporám a výrazně tak přispěl k pátému místu, které ostravskému klubu v ligové tabulce patří.

Odchovanec ostravského fotbalu si doposud připsal 38 startů v nejvyšší české soutěži. V těch přidal tři branky.

„Na Baník nikdy nedám dopustit, v klubu jsem vyrostl a jsem mu vděčný za mnohé. V tuto chvíli jsem se však rozhodl pro angažmá ve Viktorii Plzeň a věřím, že toto řešení bude pro všechny strany správné,“ přál by si téměř dvoumetrový fotbalista.

V dresu Viktorie čeká Baránka velká konkurence. „Bylo by špatné, kdyby nejlepší český klub nedisponoval velkým množství kvalitních fotbalistů. Uvědomuji si, že se budu muset o své místo poprat, ale půjdu do přípravy s velkou chutí dokázat, že mohu být Viktorce okamžitě prospěšný,“ řekl odhodlaně.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme