Upravené 'Bazaly' jsou připravené na příjezd sparťanských fanoušků

Loňský duel fotbalistů Ostravy a Sparty v nejvyšší domácí soutěži provázely na ostravských Bazalech rozsáhlé výtržnosti chuligánů, které vyvolaly řadu nových bezpečnostních opatření. V sobotu se oba týmy střetnou na stejném místě znovu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na Bazalech

Na Bazalech | Foto: Kateřina Daňková

„Oproti loňsku, kdy jsme měli kapacitu 17 372 diváků, máme letos 10 060 míst,“ vysvětluje Petr Konderla, bezpečnostní a provozní ředitel stadionu Bazaly.

Největší změny se týkají hostujícího sektoru, kam byly nainstalované sedačky.

„V tomto sektoru sedačky nikdy nebyly. Teď je tady 420 sedadel, jsou tady pomocná, doplňková schodiště. Tento prvek spolu s davolamy uklidní přesun v rámci sektoru,“ popisuje Konderla.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslední utkání mezi Baníkem a pražskou Spartou skončilo na Bazalech výtržnostmi. Tentokrát jsou v Ostravě na příjezd sparťanských fanoušků připraveni

„Davolam je překážka, která brání, abyste mohl přímo běžet mezi dvěma body. Je to takové zábradlí umístěné na přeskáčku, vždycky co pět nebo osm řad.“

Velkou přestavbou prošly také bezpečnostní zóny. Zatímco před necelým rokem oddělovalo fanoušky možná dvacet metrů prostoru, tentokrát je to zhruba 100 metrů.

„Zrušili jsme celý sektor L2 a celý sektor L1, ale zásadní změnou je vstup do sektoru. Hned za ním je malá bezpečnostní mezizóna, ve které se provádějí preventivní prohlídky. Po nich pouštíme fanoušky takzvaným Security gatem,“ říká Petr Konderla.

Fanoušci Sparty tak budou mít vstup z ulice Českobratrská. Projdou pokladnou a v momentě, kdy vejdou do areálu, je čeká ocelový turniket.

„Nepěkně se tomu říká ‚dobytčák‘ a je to zádržné zařízení. Těžko můžete přelézt a nedá se obejít. Na mě psychologicky působí s určitým respektem,“ dodává Petr Konderla, bezpečnostní a provozní ředitel stadionu Bazaly.

I kdyby zítřejší zápas mezi Baníkem a Spartou proběhl naprosto pokojně, v jednom aspektu bude mimořádně výjimečný. Šlágr Baník – Sparta se uskuteční na Bazalech naposledy.

Radim Sajbot, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme