Baroš zařídil Baníku bod se Spartou, litoval ale dalších zahozených šancí

Fotbalisté Sparty si připsali první jarní bodovou ztrátu. Na Bazalech pouze remizovali s ostravským Baníkem 1:1. A slovo pouze je na místě. Kapitán letenských David Lafata neproměnil šest minut před koncem penaltu a Baník tak obral obhájce titulu ve vzájemných soubojích v této sezoně o pět bodů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Baroš se vrací do Baníku Ostrava

Milan Baroš se vrací do Baníku Ostrava | Zdroj: ČTK

Poslední zápas na Bazalech proti Spartě a Milan Baroš zařizuje svým gólem remízu. Pro fanoušky Baníku, ale i samotné ostravské fotbalisty neexistuje mnoho lepších scénářů.

„Fanouškům patří obrovský dík. Jsem hrdý, že mě Baník vychoval a pocházím odsud. I když nejsou Bazaly vyprodané, tak atmosféra je tady fantastická,“ vysekl poklonu příznivcům Baníku Baroš.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kdybych proměnil jednu z šancí v první půli, zápas se mohl odvíjet jinak, řek kapitán Baníku Milan Baroš po duelu se Spartou

Pro někdejšího reprezentačního útočníka šlo o první ligový gól po těžkém zranění kolena. V samotném utkání měl jeden ze čtyř českých vítězů Ligy mistrů až překvapivě mnoho šancí. Proměnil však až čtvrtou v pořadí.

„Kdybych jednu z šancí v prvním poločase za stavu 0:0 proměnil, tak by se zápas mohl odvíjet jinak. Sparta by znervózněla a otáčet by pro ni bylo daleko těžší. Takhle jsme museli dotahovat my a kluci na hřišti málem padli,“ podotkl Baroš.

„V závěru jsme měli i štěstí, když Sparta nedala penaltu,“ přiznal autor jednačtyřiceti reprezentačních gólů.

Fotbalisté Sparty ztratili v boji o titul, Jablonec má druhou jarní výhru

Číst článek

Remíza s obhájcem titulu je pro třiatřicetiletého Baroše i celý Baník, který prošel turbulentní zimní přestávkou, obrovskou vzpruhou. Jenže tento úspěch ještě nevypovídá o skutečné síle současné Ostravy.

„Proti Spartě je jednoduché se namotivovat, ale my musíme být psychicky odolní, abychom se dokázali stejně namotivovat i pro příští zápas v Brně,“ dodal bývalý hráč Liverpoolu, Lyonu či Galatasaraye Istanbul.

Radim Sajbot, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme