Plzeň bude v domácích zápasech hájit náskok, titul může slavit už na Letné

Fotbalisté Plzně mohou slavit vítězství v Synot lize už za 2 týdny, navíc na půdě rivala ze Sparty. Stačí, aby Viktoria ve dvou posledních zápasech před vzájemným duelem udržela současný šestibodový náskok na Pražany a pak zvítězila na jejich stadionu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Štruncovy sady jsou v této sezoně nedobytnou pevností Viktorie

Štruncovy sady jsou v této sezoně nedobytnou pevností Viktorie | Zdroj: ČTK

„Těším se, protože doma jsou fanoušci skvělí. Chodí furt a vnímáme je jako velkou podporu. Jsme rádi, že nám pomáhají, cítíme se líp a jsme víc motivovaní,“ prozrazuje plzeňský záložník Václav Pilař.

Ve Štruncových sadech ještě se svými spoluhráči neztratil ani bod. A před očekávaným zápasem na Letné nastoupí v obou zbývajících duelech právě doma. Dnes proti Mladé Boleslavi, za týden proti Slovácku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Boj o titul ve fotbalové lize sleduje reportér ČRo Jan Suchan

Sparta vyzve v neděli Brno a příští týden cestuje do Mladé Boleslavi.

„Dva domácí zápasy musíme zvládnout a jet na Spartu s minimálně šestibodovým náskokem,“ burcuje Roman Hubník. Pokud by se to plzeňským fotbalistům povedlo a k tomu by pak přidali vítězství na Letné, slavili by s předstihem titul.

Tomuto pro ně hororovému scénáři můžou sparťané zabránit, obhajobu ligového prvenství jim ale ani výhra nad Viktorií zachránit nemusí. „Už to nemáme ve svých rukou,“ přiznává David Lafata. „Je to spíše přání,“ přidává se Lukáš Vácha.

Dostihy o body mezi Spartou a Plzní pokračují během probíhajícího víkendu. Plzeň hraje s Mladou Boleslaví dnes po osmé hodině večer, Sparta se Zbrojovkou zítra.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme