Jednadvacítka odjela na soustředění bez Vydry. Jeho start na ME je v ohrožení

Dva a půl roku si lvíčata jenom hrála a připravovala se, teď už ale reprezentantům do 21 let začíná drsná fotbalová realita. Za 16 dní začne domácí mistrovství Evropy, které je zároveň kvalifikací o postup na olympijský turnaj v Brazílii. Kvalifikaci mladíci z pořádající země hrát nemuseli, a tak odletěli vyladit formu před prvními soutěžními zápasy po dlouhé době. Do rakouských Alp s nimi ovšem neodcestoval jeden z klíčových mužů - útočník Matěj Vydra.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sraz fotbalové reprezentace před přípravným utkáním v Turecku se uskutečnil 4. února v Praze. Na snímku Matěj Vydra.

Sraz fotbalové reprezentace před přípravným utkáním v Turecku se uskutečnil 4. února v Praze. Na snímku Matěj Vydra. | Foto: Filip Jandourek

Hra o jihlavského odchovance je diplomatickou tahanicí, ve které se zdá být česká strana v těžké defenzivě. Nováček Premier League Watford si postavil hlavu a svého útočníka stále nechce pro šampionát uvolnit.

Má na to právo a zatím se neobjevil signál, že by se to mohlo změnit, i když trenér lvíčat Jakub Dovalil se Vydry stále nevzdává. „S takovou situací jsem se ještě nesetkal. Ještě to není úplně definitivní,“ přiznal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trenéra reprezentace do 21 let Jakuba Dovalila rozhodnutí Watfordu nepustit Matěje Vydru na ME překvapilo

„Když si představím, že s anglickou jednadvacítkou jede brankář z Watfordu, byť jde o dvojku, a Matěj nejede, tak to hází poněkud zvláštní světlo. Zklamalo mě to, protože majiteli Watfordu jsme vyšli několikrát vstříc,“ dodává Dovalil.

Tím připomněl situace, kdy Vydru pustil před lety ze srazu národního týmu před kvalifikačním zápasem s Arménií, aby mohl podepsat smlouvu o hostování v Bruggách, nebo jeho předčasné stahování z reprezentačních zápasů, aby se příliš neunavil před důležitým ligovým utkáním Watfordu.

Třiadvacetiletý útočník je stále ve střehu, ale už měsíc trénuje individuálně a den ode dne věří své účasti na Euru méně a méně. Může jen závidět obránci Tomáši Kalasovi, kterého Chelsea uvolnila bez obstrukcí.

Na Euru budeme vycházet z aktuální formy, tvrdí kouč Dovalil. Má problém s útočníky

Číst článek

„Něco málo mi říkal, ale nerad bych to interpretoval do médií. Samozřejmě ho mrzí, že nemůže hrát, protože si mohl udělat jméno. Netuším, kde je problém. Ani nevím, že bych měl Chelsea děkovat, ale jak to tak vidím, tak asi budu muset,“ uvědomuje si Kalas, že jeho přítomnost na srazu národního týmu není tak samozřejmá, jak se může zdát.

Vyprávět by o tom mohli všichni od vedení reprezentační jednadvacítky až po nejvýše postavené muže českého fotbalu.

Za Vydru oroduje i šéf FAČR Pelta

Vyprosit si Vydru z Watfordu, kvůli tomu si totiž Fotbalová asociace České republiky oficiálně dopisuje s tou anglickou.

Generální sekretář Rudolf Řepka s předsedou Miroslavem Peltou přesvědčovali na kongresu FIFA v Curychu šéfa anglického fotbalu Grega Dykea dokonce tváří v tvář, aby přivedl Watford k rozumu a důležitého útočníka do českého dresu. Ale do nekonečna lvíčata na Vydru čekat nebudou.

„Ještě dnes odpoledne Anglii zkontaktujeme, což bude nejspíš takový deadline. Zítra tam jedu autem, takže jsem připravený ho odvézt,“ prohlásil manažer jednadvacítky Jaromír Šeterle.

Nicméně pokud Watford do té doby nebude souhlasit, bude Vydra chybět nejenom na rakouském soustředění, ale definitivně také na domácím evropském šampionátu.

Jan Kaliba, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme