Návrh na insolvenční řízení je neopodstatněný, zní z pražské Slavie

V Synot lize se opět zachraňovala a teď má fotbalová Slavia problémy i mimo trávník. Její fanoušci brojí proti zvažovanému angažování Ivana Horníka a hlavně sešívaní čelí insolvenčnímu řízení. To je ale podle klubu neopodstatněné a bere ho jako pomstu jednoho ze svých bývalých funkcionářů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bohemians 1905 - Slavia Praha (1:1)

Bohemians 1905 - Slavia Praha (1:1) | Foto: Tomáš Adamec

Návrh na insolvenční řízení podala firma Online Services Limited, což asi málokomu něco řekne, zvlášť když sídlí na tichomořském ostrově Samoa.

Jméno Zbyněk Kusý je pochopitelně známější a právě tento bývalý generální ředitel Slavie a dříve také manažer hokejové reprezentace nebo Pardubic prodal svou pohledávku ve výši téměř sedmi milionů zmíněné společnosti ze Samoy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pražská Slavia čelí insolvenčnímu řízení. "Návrh je neopodstatněný, nemá žádný reálný základ a nevidíme k němu žádný důvod," vysvětluje ředitel komunikace Slavie Jiří Vrba

Podle Online Services Limited má navíc Slavia další dluhy, přes 14 milionů nárokuje sám Kusý v exekučním řízení a pět dluhů vůči hráčům prý řeší arbitrážní komise Fotbalové asociace. Firma proto navrhuje prohlášení úpadku Slavie z důvodu neschopnosti splatit závazky.

Zástupci Slavie to berou jako dobře načasovanou pomstu od Zbyňka Kusého, protože majitel Slavie Aleš Řebíček na něj podal exekuční návrh kvůli šestimilionovému dluhu.

Kromě toho je podle slávistického ředitele komunikace Jiřího Vrby návrh na insolvenční řízení vůči vršovickému klubu neopodstatněný.

„Z našeho pohledu je ten návrh jednoznačně šikanózní, nemá žádný reálný základ a nevidíme k němu žádný důvod, protože žádnou takovou pohledávku neuznáváme ani neevidujeme,“ vysvětluje Jiří Vrba.

Zároveň rozporuje i pohledávky hráčů. Spor s Fernandem Nevesem řeší FIFA, arbitrážní komise Fotbalové asociace pak podle něj nikoliv pět, ale pouze tři.

 

Vyjádření SK Slavia Praha - fotbal a.s. k insolvenčnímu řízení:

Posted by SK Slavia Praha on 4. červen 2015

„Ten s Michalem Smejkalem byl nepravomocně rozhodnut ve prospěch Slavie, ten s Milanem Ivanou se má projednávat v červenci a spor s Mariem Ličkou ještě nemá stanovené datum jednání,“ říká Jiří Vrba.

„V okamžiku, kdy bude zřejmé, že pochybení je na straně klubu, tak k němu podle toho přistoupíme. Ale nemáme zkrátka pravomocné rozhodnutí, abychom kteroukoliv z těchto kauz mohli ukončit zaplacením,“ dodává ředitel komunikace Jiří Vrba.

Zkoušeli jsme kontaktovat také Zbyňka Kusého, bohužel neúspěšně.

Jan Suchan, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme