Sledovali jsme ONLINE: Čestí fotbalisté prohráli v kvalifikaci ME na Islandu 1:2

Fotbalisté České republiky prohráli v kvalifikačním utkání na Islandu po bezbrankovém poločase 1:2. Skóre otevřel krásnou střelou do horního rohu islandské branky Dočkal, za pět minut vyrovnal hlavou Gunnarsson a po chybě Váchy vstřelil vítěznou branku Sigthórsson.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Sivok nedosáhl na špatnou přihrávku Váchy, míč získal Sigthórsson (9) a vstřelil vítězný gól

Tomáš Sivok nedosáhl na špatnou přihrávku Váchy, míč získal Sigthórsson (9) a vstřelil vítězný gól | Zdroj: Reuters

Trenér Pavel Vrba poslal do základní sestavy místo zraněnéhgo útočníka Lafaty Tomáše Necida a v obraně dal možná trochu překvapivě přednost Procházkovi před Kadlecem.

Největší šanci prvního poločasu měl hlavně v úvodních minutách aktivní Necid. Po ideálním centru Kadeřábka hlavičkoval český útočník z pěti metrů jen těsně vedle islandské branky.

Domácí mohli otevřít skóre po půl hodině hry. Sivok fauloval na hranici pokutového území pronikajícího útočníka a z následného přímého kopu krásně zamířil Sigurdsson. Brankář Čech ovšem vytáhl vynikající zákrok a míč vyrazil.

Po dalším faulu Rosického, za který český kapitán viděl žlutou kartu, měl Sigurdsson reparát, ale tentokrát českou branku přestřelil.

Čeští fotbalisté přišli o vedení v tabulce. Je to komplikace, tuší po prohře na Islandu

Číst článek

Ve druhém poločasu už začaly padat i góly. Skóre otevřel Dočkal, kterému připravili palebnou pozici Pilař s Necidem a český záložník výstavní střelou do horního rohu islandské branky nedal Halldorssonovi šanci - 0:1!

Bohužel z vedení se český tým radoval pouze pět minut. Po odvráceném rohovém kopu si na přetažený centr naběhl na zadní tyči Gunnarsson a hlavičkou na vzdálenější tyč překonal Čecha - 1:1!

Po vyrovnávacím gólu si Island vytvořil tlak a nakonec se dočkal i vítězné trefy, které předcházela hrubá chyba Váchy. Jeho špatnou přihrávku na Sivoka na hranici pokutového území vystihl Sigthórsson, udělal kličku brankáři Čechovi a do odkryté branky skóroval - 2:1!

Do konce zápasu už si české mužstvo nedokázalo vytvořit tlak ani gólové šance a tak v kvalifikaci poprvé prohrálo. Tím muselo přepustit první místo Islandu, před třetím Nizozemskem má náskok tří bodů.

Utkání kvalifikace o postup na mistrovství Evropy ve fotbale 2016 v Reykjavíku:

Island - ČR 2:1 (0:0)
Branky: 60. Gunnarson, 76. Sigthórsson - 55. Dočkal. Rozhodčí: Collum - MacGraith, Connor (všichni Skot.). ŽK: Rosický, Krejčí.
Island: Halldórsson - Sävarsson, Árnason, R. Sigurdsson, A. Skúlason - B. Bjarnason, Gunnarsson, G. Sigurdsson, Hallfredsson (63. Bödvarsson) - Gudmundsson - Sigthórsson (90. Gíslason). Trenéři: Hallgrímsson, Lagerbäck.
ČR: Čech - Kadeřábek, Sivok, Procházka, Limberský - Plašil, Vácha (79. Škoda) - Dočkal (84. Darida), Rosický, Pilař (68. Krejčí) - Necid. Trenér: Vrba.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme