Brankář Petr Čech je definitivně hráčem Arsenalu Londýn

Petr Čech je v éře Premier League teprve čtvrtým fotbalistou, který přestupuje z Chelsea přímo do Arsenalu. Manažer ze Stamford Bridge José Mourinho to přijal se skřípěním zubů, ale za jedenáct let věrných služeb dostal český brankář od majitele Romana Abramoviče možnost odejít do tábora velkého konkurenta.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

TK Chelsea FC, Petr Čech

TK Chelsea FC, Petr Čech | Foto: Filip Jandourek

Arsenal si Čech nevybral náhodou - je ideální volbou pro jeho fotbalový, ale i osobní a rodinný život.

Další stanice: Arsenal. Hlášení z modré linky Piccadilly v londýnském metru teď platí i pro fotbalovou kariéru Petra Čecha. Ostatně i tamní podzemka patří k detailům, na které si za 11 let v britské metropoli zvykl, a používat ji může i po přestupu z jihozápadu na sever Londýna.

„Je to kolikrát nejjednodušší způsob cestování, hlavně v centru. Systém funguje úplně jednoduše, není těžké se všude orientovat.“ Londýnské metro, to je detail, zase tak často ho Petr Čech nepoužívá, ale jinak má pro něj setrvání v Londýně velkou cenu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalový brankář Petr Čech definitivně přestoupil z Chelsea do Arsenalu Londýn

Nemusí se stěhovat a nutit manželku a dvě děti usadit se po letech v úplně jiném prostředí.

„Kdybych se měl stěhovat do jiné země, tak by s tím rodina musela souhlasit. Kdyby taková varianta nastala, tak bychom se samozřejmě stěhovali všichni. Ale tahle varianta je nejlepší, protože manželka má práci i svůj život v Londýně a nemusí nic měnit,“ říkal brankář po podpisu své poslední smlouvy v Chelsea.

Teď už svém bývalém klubu, ale na platnosti jeho tři roky starých slov se ani teď nic moc nemění. Pro Petra Čecha, který rád sleduje statistiky a nejsou mu lhostejné rekordy, má navíc setrvání v Londýně kouzlo i po sportovní stránce.

Už jen tři zápasy, ve kterých nedostane gól, mu zbývají k překonání rekordu anglické Premier League, který drží se 170 čistými konty David James.

Petr Čech - přestup | Foto: Český rozhlas

„Určitý motiv to je, když je člověk blízko takovému milníku, tak to v hlavě má.“

Při přestupu právě do Arsenalu je skoro jisté, že se možná ještě letos stane novým brankářským rekordmanem Premier League právě Petr Čech.

A tak jediné, co pro něj může být po citlivém přestupu z Chelsea do Arsenalu nepříjemné, jsou reakce fanoušků bývalého klubu, který je nejen městským rivalem nového Čechova zaměstnavatele, ale pravidelně s ním také bojuje o anglické trofeje.

„Je to citlivá situace a asi bude zvláštní pro všechny. Ale spousta mých spoluhráčů skončila tak, že hrála proti Chelsea. Naposledy Frank Lampard, ale v klubu nehrál, nenechali si ho, tak hrál někde jinde,“ dodává reprezentační gólman.

Platí to teď už i pro Petra Čecha a můžeme zatím jen odhadovat, jestli fanoušci Chelsea přijmou s podobným nadhledem a jako přirozenou věc, že Čechovo ‚jinde‘ bude teď v Arsenalu.Připravuzjeme podrobnosti...

Petr Čech | Foto: Český rozhlas

Jan Kaliba, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme