Berbr rozděluje fotbalový národ, je to takový diktátor, říká předseda FAČR Pelta

Předseda Fotbalové asociace České republiky Miroslav Pelta se pro Český rozhlas - na stanici Dvojka - poprvé veřejně vyjádřil k chování svazového místopředsedy Romana Berbra, na které upozornil v deníku Sport bývalý mezinárodní a přední český fotbalový rozhodčí Libor Kovařík.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miroslav Pelta

Miroslav Pelta | Foto: Filip Jandourek

„Rozhodčího Kovaříka jsem uznával jako férového, korektního člověka. Jeho názory neberu na lehkou váhu, na druhou stranu není tam nic, co by mě opravňovalo k tomu, abych přistoupil k významným zásahům,“ upozorňuje předseda FAČR.

„Rozumím tomu, když někomu vadí estébácká minulost pana Berbra, že někoho zesměšňuje na seminářích rozhodčích je samozřejmě nepříjemné. Na druhou stranu není tam nic, co by se týkalo ovlivňování a zvýhodňování některého z klubů. To je zásadní informace,“ říká Miroslav Pelta.

Přehrát

00:00 / 00:00

Předseda FAČR Miroslav Pelta se vyjádřil k chování místopředsedy Romana Berbra, na které upozornil v deníku Sport bývalý mezinárodní a přední český fotbalový rozhodčí Libor Kovařík

Sám ve střetu zájmů jako předseda Asociace a zároveň majitel prvoligového Jablonce, který mimochodem podle dnes zveřejněného zjištění Centra nezávislé investigace minulý týden na náklady klubu vyvezl leteckým speciálem čelné politiky Libereckého kraje do Amsterdamu na zápas proti Ajaxu. A to několik dní před hlasováním o navýšení dotací pro sport.

Romana Berbra, který mu na valné hromadě před dvěma lety pomohl ke zvolení, slíbil Pelta lidově řečeno hlídat a umravňovat. Realita je ale spíš taková, že jeho praktiky, které přenesl z nižších pater fotbalu až do těch nejvyšších, tiše toleruje.

„Roman Berbr je člověk, který fotbalový národ rozděluje. Ve hnutí má významnou podporu. Je to takový diktátor, to je jeho naturel. Jeho podřízení, to je jeho vojsko a tímto způsobem demonstruje svůj vliv a sílu,“ připustil i Pelta v pořadu Host do domu.

 

Tady jsou další slova od sudího Libora Kovaříka.

Posted by Deník Sport on 24. srpen 2015

Rozhodčí Libor Kovařík přislíbil po deníku Sport promluvit o tom, jak Roman Berbr ovládá české rozhodčí metodami předlistopadové tajné policie, také pro vás, posluchače Českého rozhlasu, ale s podmínkou, že proti němu bude sedět právě Berbr nebo Pelta.

Oba čelní představitelé českého fotbalu tuto konfrontaci odmítli.

Jan Kaliba, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme