V Belgii se dnes fotbal hrát nebude, Francouzi navzdory státnímu smutku nastoupí v Anglii

Páteční teror v Paříži začal na fotbalovém stadionu a hrozba něčeho podobného přiměla belgické pořadatele zrušit dnešní přípravný zápas proti Španělsku. Zápas na Stadionu krále Baudoina měl přitom být ozdobou úterního programu přátelských zápasů v Evropě. Potkal by se nejlepší tým světa podle aktuálního žebříčku FIFA s posledními mistry Evropy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pařížský stadion Stade de France, jeden z cílů teroristických útoků v pátek 13. listopadu

Pařížský stadion Stade de France, jeden z cílů teroristických útoků v pátek 13. listopadu | Zdroj: Reuters

To, že se v Bruselu nebude hrát, úzce souvisí s pátečními atentáty v Paříži. Jak známo, stopy teroristů vedou do Belgie. Tamní vláda včera vyhlásila stupeň ohrožení číslo tři, tedy vážnou hrozbu. A belgická fotbalová federace s ohledem na to raději zrušila dnešní přípravu své reprezentace proti Španělsku.

Naopak budou dnes i přes státní smutek hrát fotbalisté Francie, kteří byli v pátek při utkání s Němci na Stade de France byli přímými účastníky atentátů. Utkání proti Anglii ve Wembley se ale Francouzi rozhodli odehrát podle plánu. Do Londýna s týmem dorazil i záložník Lassana Diarra, který při pátečním masakru přišel o sestřenici.

Přehrát

00:00 / 00:00

Belgicka fotbalová federace zrušila v reakci na teroristické útoky v Paříži dnešní zápas se Šapnělskem

Navzdory zjitřené atmosféře ve fotbalovém prostředí se dnes bude hrát i v Mariboru a Kodani, kde se rozhodne o posledních účastnících mistrovství Evropy ve Francii. Jak zbytek kvalifikace dopadne, to zajímá i českou reprezentaci.

Už 12. prosince se totiž v Paříži bude losovat složení základních skupin pro evropský šampionát. Po dnešních zápasech bude seznam účastníků závěrečného turnaje kompletní.

V Mariboru se v odvetném zápase střetnou Slovinci s Ukrajinou. První zápas Ukrajinci doma vyhráli 2:0, a pokud ve večerním zápase uspějí, odsunou Čechy do třetího výkonnostního koše, ve kterém jsou například Slováci nebo Rumuni. V případě slovinského postupu se Češi v základní skupině vyhnou Itálii, Rusku nebo Chorvatsku.

Výsledek druhého dnešního zápasu mezi Dánskem a Švédskem se do nalosování české reprezentace nepromítne. Švédové si do Kodaně přivezli vítězství 2:1.

Jan Kaliba, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme