Porážka Chelsea v Tel Avivu by ji mohla vyřadit z LM už po základní skupině

Obhajoba ligového titulu je pro fotbalisty Chelsea „Mission Impossible“, prohlásil její portugalský trenér José Mourinho. Dnes večer se jeho svěřenci ale budou snažit, aby neskončily i jejich šance ve druhé prestižní soutěži – Lize mistrů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Chelsea José Mourinho na tiskové konferenci v izraelské Haifě

Trenér Chelsea José Mourinho na tiskové konferenci v izraelské Haifě | Zdroj: Reuters

Portugalského kouče tabulky a propočty zpravidla moc nezajímají, alespoň to dává najevo.

Proto důležitost večerního utkání Chelsea na hřišti Maccabi Tel Aviv může dokládat už to, jak si Mourinho všechny varianty výsledků a jejich důsledků dokonale nastudoval.

Přehrát

00:00 / 00:00

Porážka Chelsea v Tel Avivu by mohla anglický tým vyřadit z Ligy mistrů už po základní skupině. Více Martin Charvát

„Když prohrajeme, máme problém, protože bude záležet na ostatních výsledcích. Když remizujeme, můžeme ještě v posledním zápase postoupit, ale už nebudeme první. A když vyhrajeme, možná postoupíme a navíc máme velkou šanci skončit první. Takže výsledek bude hodně důležitý,“ shrnul kouč Chelsea.

Po třech ligových porážkách a nezdarech v prestižní evropské soutěži byla a možná ještě je Mourinhova pozice nejistá. Problémy mu dělala jak žaloba od propuštěné bývalé doktorky týmu Carneirové, tak i zpráva, že pod ním fotbalisté nechtějí hrát.

Ale o víkendu už anglický mistr vyhrál 1:0 nad Norwichem a utkání s Maccabi, které je jednoznačně nejslabším týmem základní skupiny G, hodně napoví o současné formě Chelsea.

Arsenal se poprvé po 15 letech nemusí dostat do play-off LM. Spoléhá na Bayern

Číst článek

„Ještě jsme se nikam dál nedostali, ale všechno máme ve svých rukách. Máme na to hrát o vítězství, když předvedeme výkon jako v posledních zápasech. Proti Norwichi jsme hráli dobře, stejně jako v předchozích utkáních, i když jsme je prohráli,“ dodal José Mourinho.

Jistotu postupu může mít po dnešku i Barcelona, která nastoupí proti AS Řím. Vyřazení bude naopak odvracet Arsenal s Petrem Čechem, který bude hrát s Dinamem Záhřeb.

Martin Charvát, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme