Pelta chce stadiony pro velké mezinárodní zápasy v pražském Edenu i v Brně

Jednání o novém titulárním sponzorovi první fotbalové ligy finišují. Jasno by podle předsedy Fotbalové asociace Miroslava Pelty mohlo být do poloviny dubna. Na setkání s novináři šéf FAČR také přiznal, že myšlenka výstavby nového národního stadionu, kterou ještě na podzim rozvíjel, je teď mrtvá. Reprezentace by v budoucnu podle něj mohla hrát nejvýznamnější zápasy v upraveném Edenu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miroslav Pelta

Miroslav Pelta | Foto: Filip Jandourek

Hledání nového sponzora pro nejvyšší soutěž je podle Miroslava Pelty na dobré cestě. Jednání podle něj probíhají na české i zahraniční úrovni a jasno by mohlo být do 10. dubna.

To bude po návštěvě prezidenta a podnikatelů z Číny v Praze, které se aktivně účastní i Fotbalová asociace. Pelta ale ještě nechce prozrazovat, jestli bude novým partnerem české ligy právě čínská společnost.

Přehrát

00:00 / 00:00

Myšlenka stavby nového národního stadionu je překonaná. Preferovanou variantou se stalo navýšení kapacity Edenu. Zároveň finišuje jednání o novém titulárním sponzorovi prvoligové soutěže

„Nelze říct, jestli to souvisí nebo nesouvisí. Jednání vedeme na několika frontách, ale mám z toho dobrý pocit. Cítím, že název ligy má hodnotu a že je to velká obchodní příležitost pro firmy, které mají zájem prosadit svoji značku na území České republiky,“ řekl.

„Chtěli bychom už v prvních týdnech měsíce dubna jasno, abychom mohli oznámit, kdo se tím partnerem stane. Jsem optimista,“ dodal Pelta.

Předseda FAČR dnes také přiznal, že už neuvažuje o výstavbě nového národního stadionu, jak původně navrhoval, ale o navýšení kapacity arény v pražském Edenu.

Pokládání nového trávníku na stadionu v Edenu | Foto: Concept - One

„Pan Tvrdík avizoval, že by čínský vlastník klubu Slavie vstoupil majetkově do stadionu v Edenu. Jednáme s ním o tom, že by druhá etapa po jeho nabytí zahrnovala zvednutí stadionu o jedno patro. V tu chvíli bychom měli kapacitu přes třicet tisíc a splňoval by to, co jsme chtěli,“ vysvětlil Pelta.

„Tím pádem bychom nezatížili státní rozpočet. Abychom stavěli stadion na jeden až tři zápasy ročně, si myslím, že by bylo nerentabilní,“ dodal předseda FAČR.

Pro velké mezinárodní zápasy národního týmu by Pelta rád využíval i zemský stadion, o kterém se uvažuje v Brně.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme