Ďolíček nedáme! Fanoušci Bohemians demonstrovali před pražským magistrátem

Zhruba dvě stovky fanoušků fotbalového klubu Bohemians 1905 dnes ráno demonstrovaly před pražským magistrátem. Lidé v zelenobílém oblečení a s transparenty přišli dát najevo, že si přejí, aby klub dál hrál na svém dosavadním stadionu ve vršovickém Ďolíčku. Tomu mohou pražští zastupitelé pomoci, když schválí odkoupení stadionu. Jednat o tom budou dnes odpoledne.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Demonstrace fanoušků Bohemians 1905 před pražským magistrátem

Demonstrace fanoušků Bohemians 1905 před pražským magistrátem | Foto: Jan Charvát

„Ďolíček nedáme,“ skandoval ráno zelenobílý dav před pražským magistrátem.

Na stadion, na kterém vršovický klub hraje, chodí už několikátá generace fanoušků. A chtějí, aby to tak bylo i dál. „Pro nás Bohemka je Ďolíček,“ svěřil se jeden z těch, kteří dorazili před magistrát.

Jenže sportovní stánek Klokanům nepatří a hrozí, že majitel neprodlouží klubu nájem. Bez toho by Bohemians mohli přijít o profesionální licenci.

Fanoušci se dnes zhruba po hodině rozešli – i kvůli dešti, který se spustil – odpoledne se však chtějí před magistrát vrátit.

V tu dobu by měli pražští zastupitelé řešit, zda město stadion odkoupí. Vlastník, firma Bohemians Real, chce 134 milionů, odhad ceny, který si nechalo udělat město, je o 13 milionů nižší.

Ďolíček - stadion fotbalového klubu Bohemians Praha 1905 | Foto: Český rozhlas

ČRo, Pavla Firbacherová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme